Deputāti ar Eiropas Komisijas viceprezidenti spriedīs par demokrātijas plānu Eiropā

(10.02.2021.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāti piektdien, 12.februārī, pulksten 10.00 sēdē attālināti tiksies ar Eiropas Komisijas priekšsēdētājas vietnieci vērtību un pārredzamības jautājumos Veru Jourovu (Věra Jourová), lai apspriestu Eiropas Demokrātijas rīcības plānu.

Pagājušā gada decembrī Eiropa Komisija nāca klajā ar rīcības plānu, kura mērķis ir dot iespēju pilsoņiem veidot noturīgākas demokrātijas Eiropas Savienībā (ES), palīdzot atbalstīt brīvas un godīgas vēlēšanas, stiprināt plašsaziņas līdzekļu brīvību, kā arī apkarot dezinformāciju, informē Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda.

Viens no V.Jourovas uzdevumiem ir koordinēt demokrātijas plāna īstenošanu, vēršot uzmanību uz ārējo iejaukšanos ES vēlēšanās un tās novēršanu, akcentē V.A.Tērauda.

Mediju ievērībai:

Saeimā akreditētajiem plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem ir iespēja sēdei sekot līdzi attālināti. Lai varētu sekot līdzi sēdes norisei, lūdzam savlaicīgi (vismaz vienu stundu pirms sēdes sākuma) vērsties Saeimas Preses dienestā, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv un vaicājot pēc piekļuves koda. Jānorāda savs vārds un uzvārds, kā arī pārstāvētais medijs. Piekļuves kods tiks nosūtīts uz e-pasta adresi neilgi pirms plānotā sēdes sākuma.

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 22.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
13:50  Saeimas Prezidija sēde