Saeimā diskutēs par interešu aizstāvības tiesiskā regulējuma izstrādi Latvijā

(10.12.2020.)

Piektdien, 11.decembrī, notiks starptautiska tiešsaistes konference “Ceļā uz interešu aizstāvības tiesisko regulējumu Latvijā”, kurā plānots spriest par dažādu Eiropas valstu pieredzi un praksi regulējuma izstrādē, pieņemšanā un ieviešanā, kā arī Atvērtās pārvaldības partnerības lomu.

Konferenci atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns.

Konferences pirmajā sesijā paredzēts spriest par to, kā nodrošināt atklātību par privātu interešu ietekmi uz lēmumu pieņemšanu. Savukārt otrajā sesijā plānota diskusija “Interešu aizstāvis vai lobētājs: Latvijas gadījums”.

Pasākumu rīko Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sadarbībā ar biedrību “Sabiedrība par atklātību – Delna” un Valsts kanceleju.

Konference piektdien, 11.decembrī, sāksies pulksten 12.30, un to būs iespējams vērot Saeimas un biedrības “Sabiedrība par atklātību – Delna” mājaslapās un “Facebook” kontos. Pasākumā tiks nodrošināts sinhronais tulkojums latviešu un angļu valodā.

Programma

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.jūlijā
09:00  Eiropas Savienības Austrumu partnerības parlamentāro administrāciju dialogs par pārmaiņu vadību, sarunu vešanu un komunikāciju
15:30  Saeimas sekretāra Edvarda Smiltēna tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt