Saeimas deputāti ar tiesnešiem pārrunās aktuālos cilvēktiesību jautājumus

(12.08.2024.)

Otrdien, 13.augustā, pulksten 14.00 parlamentu apmeklēs un ar deputātiem aktuālos cilvēktiesību jautājumus pārrunās jaunievēlētais Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesis Artūrs Kučs, Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš, kā arī bijušie Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesneši no Latvijas – Satversmes tiesas tiesnesis Mārtiņš Mits un Eiropas Savienības tiesas tiesnese Ineta Ziemele.  

Tiesnešus parlamentā uzrunās Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica un Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas priekšsēdētāja Inese Kalniņa.

Tikšanās laikā aplūkošanai būs izstādīts arī 6.Saeimas Saeimas priekšsēdētāja Alfreda Čepāņa parakstītais likums "Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē", kuru Saeima pieņēma 1998.gada 15.oktobrī. Ar šiem grozījumiem Satversmē tika iekļauta 8.nodaļa “Cilvēka pamattiesības”, tādējādi pamatlikumā nostiprinot, ka mūsu valsts šīs tiesības atzīst un aizsargā.

Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja ar absolūto balsu vairākumu Satversmes tiesas tiesnesi Artūru Kuču ievēlēja Latvijas tiesneša amatā Eiropas Cilvēktiesību tiesā šī gada 16. aprīlī. Savukārt līdzšinējo Latvijas tiesnesi Eiropas Cilvēktiesību tiesā Mārtiņu Mitu Saeima 15.februārī apstiprināja Satversmes tiesas tiesneša amatā.

 

Mediju iespējas:
14.00 – 14.15 Saeimas deputātu tikšanās ar tiesnešiem ievaddaļa un dokumenta apskate
Baltā zāle, Jēkaba iela 11. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.

Mediju pārstāvjus, kuriem nav pastāvīgās akreditācijas darbam Saeimā, lūdzam savlaicīgi pieteikties, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv vai zvanot uz tālruni 67087244.

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 17.augustā