Parlaments aicina pieteikties Saeimas nama apmeklējumam Atvērto durvju dienā

(18.09.2023.)

Vēl līdz 25.septembrim ikviens interesents aicināts pieteikties Saeimas nama apmeklējumam Atvērto durvju dienas ietvaros. Pasākums šogad notiks Saeimas kārtības ruļļa simtgades zīmē, un tā laikā Saeimas nama viesi varēs uzzināt par likumdevēja darba organizāciju cauri laikiem. Atvērto durvju diena parlamentā norisināsies 29.septembrī, un Saeimas nams apmeklētājiem būs atvērts no pulksten 10.00 līdz 18.00.

Šogad aprit 100 gadi, kopš parlaments pieņēma Saeimas kārtības rulli – likumu, kurā apkopotas parlamenta darba procedūras un noteikumi. Atvērto durvju dienas apmeklētāji varēs aplūkot Saeimas kārtības ruļļa simtgadei veltītu ekspozīciju, kā arī uzzināt, kāpēc Saeimas sēžu vadītājam ir īpašs amata rīks – āmuriņš. Tāpat Saeimas nama viesi varēs apskatīt parlamenta telpas – Sēžu zāli, kur ik nedēļu uz sēdi pulcējas parlamenta deputāti, kā arī greznās reprezentācijas zāles.

Viesojoties Saeimas namā, apmeklētāji varēs iegūt informāciju arī par parlamenta projektiem jauniešiem – fotokonkursu “Manas brīvības piemineklis”, “Jauniešu Saeimu” un skolu programmu “Iepazīsti Saeimu”.

Ikviens interesents varēs bez maksas nosūtīt īpašu pastkarti uz jebkuru vietu Latvijā, kā arī nofotografēties fotostūrītī.

Saeimas nama apmeklētāji aicināti ierasties gan grupās, gan individuāli. Ņemot vērā, ka Saeimas ēkā vienlaikus var atrasties ierobežots apmeklētāju skaits, priekšroka būs tiem, kuri savu apmeklējumu būs pieteikuši iepriekš.

Papildu informācija: https://www.saeima.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/atverto-durvju-diena-saeima

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.jūlijā
09:00  Eiropas Savienības Austrumu partnerības parlamentāro administrāciju dialogs par pārmaiņu vadību, sarunu vešanu un komunikāciju
15:30  Saeimas sekretāra Edvarda Smiltēna tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt