Saeimas ziņas

Leila Rasima: digitālais kurss pedagogiem par seksuāli reproduktīvo veselību būs liels ieguvums visiem skolotājiem
Bezmaksas apmācību kurss pedagogiem par seksuāli reproduktīvo veselību būs liels ieguvums visiem skolotājiem, norāda Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Leila Rasima. Komisijas deputāti trešdien, 4.septembrī, iepazinās ar atbildīgās ministrijas piedāvājumu šajā jautājumā.
Saeima ceturtdien sanāks uz pirmo rudens sesijas sēdi
Ceturtdien, 5.septembrī, Saeima sanāks uz pirmo rudens sesijas sēdi. Tajā otrajā lasījumā plānots skatīt izmaiņas Krimināllikumā, ar kurām iecerēts pastiprināt atbildību par nelikumīgu partiju finansēšanu, kā arī likuma grozījumus, kas mobilizācijas gadījumā Latvijas armijā ļautu dienēt arī citu valstu pilsoņiem.
Tautsaimniecības komisija: Baltkrievijā reģistrētie auto būs jāizved no valsts vai jāpārreģistrē izmantošanai ceļu satiksmē Latvijā
Lai nodrošinātu Eiropas Savienības noteikto sankciju izpildi, Baltkrievijā reģistrēts transportlīdzeklis būs jāizved no valsts vai jāreģistrē Latvijā, paredz Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas izstrādātie grozījumi Ceļu satiksmes likumā. Tos komisija trešdien, 4.septembrī, konceptuāli atbalstīja un lēma virzīt izskatīšanai Saeimas sēdē.  
Saeimas priekšsēdētāja un Vācijas vēstniece pārrunā sadarbību drošības jomā
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa otrdien, 3.septembrī, tiekoties ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Gudrunu Maslohu (Gudrun Masloch), pārrunāja valstu sadarbību aizsardzības jomā un Krievijas agresijas iegrožošanas politikas stiprināšanu. Vēstniece parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.  
Daiga Mieriņa Albānijas prezidentam: mūsu kopīgā prioritāte – drošība
Pārskatāmā nākotnē mūsu prioritāte ir drošība. Apzinoties Krievijas radītos ilgtermiņa draudus, mums jāveido arvien spēcīgāka un ciešāka sadarbība. Kopīgi jāstrādā ne tikai militāros jautājumos, bet arī cīnoties pret informācijas manipulāciju, dezinformāciju un iejaukšanos demokrātiskos procesos. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, otrdien, 3.septembrī, Latvijas parlamentā uzņemot Albānijas Republikas prezidentu Bajramu Begaju (Bajram Begaj).
Tautsaimniecības komisija: informācija par valsts aizsardzības objektu būvniecību ir drošības jautājums
Lai samazinātu iespēju brīvi iegūt informāciju par valsts aizsardzībai paredzēto objektu būvniecību, tiem Būvniecības informācijas sistēmā nebūs jāiesniedz objekta vizualizācija. To paredz Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā otrdien, 3.septembrī, konceptuāli atbalstītie grozījumi Būvniecības likumā. Tas ir arī būtisks drošības jautājums, pauda sēdes dalībnieki.
Valsts pārvaldes komisija: vēlētāji būs jāinformē, ja priekšvēlēšanu aģitācijā izmantots mākslīgais intelekts
Priekšvēlēšanu aģitācijā būs jānorāda, ja tās tapšanā izmantots mākslīgais intelekts, paredz Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā otrdien, 3.septembrī, otrajam lasījumam atbalstītie grozījumi Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā. 
Valsts pārvaldes komisija vērtēs priekšlikumus mākslīgā intelekta regulējumam priekšvēlēšanu aģitācijā
Lai rastu atbilstošāko ietvaru mākslīgā intelekta regulējumam priekšvēlēšanu aģitācijā, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija otrdien, 3.septembrī, sāks skatīt otrajam lasījumam iesniegtos priekšlikumus grozījumiem Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā. 
Saeimā piektdien notiks Baltijas ceļa 35.gadadienai veltīta konference
Lai atskatītos uz notikumiem pirms 35 gadiem, kad divi miljoni Baltijas valstu iedzīvotāju sadevās rokās brīvības vārdā, Saeimā piektdien, 6.septembrī, notiks Baltijas ceļa 35.gadadienai veltīta konference “Pievienojies Baltijas ceļam!”. Konferencē Baltijas ceļa rīkotāji, atmodas laika līderi un starptautiskie eksperti spriedīs par Baltijas ceļa mantojumu un tā izaicinājumiem mūsdienās. 
Saeimas nama atjaunošanas metu konkursā uzvar SIA "DR arhitekti" un AS "Palast Architekts" kopdarbs
Piektdien, 30.augustā, svinīgā pasākumā parlamentā izziņoti rezultāti Saeimas nama atjaunošanas metu konkursā, kurā uzvaras laurus ar savu kopdarbu plūca SIA "DR arhitekti" un AS "Palast Architekts".
Ceturtdien, 5.septembrī
09:00  Saeimas 2024.gada 5.septembra kārtējā sēde
10:45  Saeimas Prezidija un Frakciju padomes sēde
12:30  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces tikšanās ar Azerbaidžānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Elnur Sultanov