J.Rancāns: Valsts policijai aktīvi jārisina ieilgusī situācija ar nelegālu tabakas izstrādājumu izplatīšanu

(23.09.2020.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns, tiekoties ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāvjiem, aicināja viņus aktīvi izmantot Saeimas pieņemtos regulējumus, lai pieliktu punktu ieilgušajai situācijai, kurā tabakas izstrādājumi dažādos apmēros tiek nelegāli izplatīti.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti izbraukuma sēdes ietvaros tikās ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieku Juri Pastaru un Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes, Krāslavas, Ludzas, Preiļu un Balvu iecirkņu priekšniekiem.

Tikšanās laikā pārrunāti nesen pieņemtie Krimināllikuma grozījumi, kas turpmāk noteic kriminālatbildību par tabakas izstrādājumu nelikumīgu realizāciju neatkarīgi no tās apmēra. Plānots, ka jaunais regulējums būs efektīvs tiesiskais instruments tabakas izstrādājumu nelegālās aprites ierobežošanā.

J.Rancāns mudināja policiju nebaidīties no iespējamā uzsākto kriminālprocesu skaita pieauguma, norādot, ka paies laiks, kamēr nelegālie tirgotāji sapratīs, ka viņu darbības ir krimināli sodāmas. Tomēr likumdevēja mērķis ir šo parādību samazināt līdz minimumam, lai sabiedrībai uz ielām netiktu piedāvātas cigaretes un arī nelegālās tirdzniecības vietās tās nebūtu viegli pieejamas. “Tas ir darbs, kas jāizdara no abām pusēm – likumdevēja un likuma piemērotāja,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs.

Vienlaikus sēdes ietvaros komisijas deputāti iepazinās ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes un Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa darba rezultātiem, prioritātēm un problemātiku noziedzības apkarošanas un sabiedriskās kārtības nodrošināšanas jomā, apmeklēja Īslaicīgās aizturēšanas vietu un Operatīvās vadības nodaļu.

Tāpat izbraukuma sēdes laikā apmeklēta Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Piedrujas robežapsardzības nodaļa un Pāternieku I kategorijas robežkontroles punkts, kā arī zemessardzes poligons “Meža Mackeviči”.

 

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 22.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde