Saeimas ziņas

Zanda Kalniņa-Lukaševica: cilvēktiesības ir mūsu drošības jautājums
Otrdien, 13.augustā, parlamentu apmeklēja un ar Saeimas priekšsēdētājas biedri Zanda Kalniņu-Lukaševicu un deputātiem aktuālos cilvēktiesību jautājumus pārrunāja jaunievēlētais Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesis Artūrs Kučs, Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš, kā arī bijušie Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesneši no Latvijas – Satversmes tiesas tiesnesis Mārtiņš Mits un Eiropas Savienības tiesas tiesnese Ineta Ziemele.  
Z.Kalniņa-Lukaševica: Albānijas dalība NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā – būtisks ieguldījums reģiona un alianses drošībā
Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica otrdien, 13.augustā, tiekoties ar Albānijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Mimozu Haļimi (Mimoza Halimi) pateicās Albānijai par tās dalību NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā. Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra, ka tas ir būtisks ieguldījums Latvijas, reģiona un visas alianses drošībā.
Saeimas deputāti ar tiesnešiem pārrunās aktuālos cilvēktiesību jautājumus
Otrdien, 13.augustā, pulksten 14.00 parlamentu apmeklēs un ar deputātiem aktuālos cilvēktiesību jautājumus pārrunās jaunievēlētais Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesis Artūrs Kučs, Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš, kā arī bijušie Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesneši no Latvijas – Satversmes tiesas tiesnesis Mārtiņš Mits un Eiropas Savienības tiesas tiesnese Ineta Ziemele.  
Z.Kalniņa-Lukaševica: Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas darbakārtībā arī turpmāk jāvirza mērķi efektīvam Ukrainas atbalstam
Saeimas priekšsēdētājas biedre, Latvijas delegācijas Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica Latvijā uzņēma asamblejas viceprezidenti un Augstākās Radas deputāti Olenu Homenko (Olena Khomenko). Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas un Ukrainas līdzšinējā sadarbība asamblejā un turpmāk izvirzāmie mērķi, lai Ukrainu un tās iedzīvotājus sasniegtu nepieciešamais atbalsts.
Z.Kalniņa-Lukaševica Saeimā uzņem Serbijas ārlietu ministru Marko Džuriču
Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica trešdien, 31.jūlijā, parlamentā uzņēma Serbijas Republikas ārlietu ministru Marko Džuriču (Marko Đurić). Sarunā galvenā uzmanība tika veltīta situācijai Rietumbalkānos, Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās politikai un Kopējās ārējās un drošības politikas īstenošanai. Tāpat tika pārrunāts arī valstu sniegtais atbalsts Ukrainai un stingra sankciju režīma pret Krieviju īstenošana.
Zanda Kalniņa-Lukaševica ASV biznesa delegācijai: Latvija ir izcila vieta investīcijām
Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica piektdien, 26.jūlijā, parlamentā uzņēma Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Kalifornijas pavalsts finanšu ministri Fionu Ma (Fiona Ma) un biznesa delegāciju. Sarunā lielākā uzmanība tika pievērsta Latvijas augstajai starptautiskajai konkurētspējai un biznesa vides pievilcībai investīcijām, kā arī spējai pielāgoties mainīgajai starptautiskai situācijai un stiprināt Latvijas drošību un ekonomisko noturību.
Saeimas priekšsēdētāja parlamentā tiekas ar Izraēlas, Francijas un Vācijas vēstniekiem
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa ceturtdien, 25. jūlijā, parlamentā tikās ar Izraēlas, Francijas un Vācijas vēstniekiem. Vēstnieki bija ieradušies atvadu vizītēs.
Saeimas priekšsēdētāja ukraiņu bērniem no frontes rajoniem: mūs vieno mīlestība un mūsu sirdis ir kopā ar jums
“Mīlestība ir tā, kas mūs vieno, un tā ir spēks, kas palīdz pārvarēt visgrūtākos brīžus. Jūs esat piedzīvojuši daudz smaga, un mūsu sirdis ir kopā ar jums. Nav svešu bērnu, nav svešu nelaimju. Mēs esam kopā, lai apliecinātu, ka esam vienoti un gatavi viens otru atbalstīt,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, ceturtdien, 25.jūlijā, Saeimas namā uzņemot ukraiņu bērnus no Ukrainas frontes rajoniem, kas vasaras nometnēs Latvijā atgūstas no piedzīvotajām kara šausmām. 
Saeima apstiprina deputāta mandātu Jurģim Klotiņam un Ilzei Stobovai
Saeima ceturtdien, 25.jūlijā, apstiprināja 14. Saeimas deputāta mandātu Jurģim Klotiņam un Ilzei Stobovai. 
Saeima ceturtdien sanāks uz ārkārtas sesijas sēdi
Saeimas deputāti ceturtdien, 25.jūlijā, sanāks uz ārkārtas sesijas sēdi. 
Sestdien, 17.augustā