Dagmāra Beitnere-Le Galla: Latvija atbalsta Gruziju tās cīņā par teritoriālās vienotības un suverenitātes saglabāšanu

(07.08.2020.)

Latviju un Gruziju vieno netverama saite, pateicoties kurai mums ir teicama politiskā sadarbība. Mēs atbalstām Gruziju tās cīņā par teritoriālās vienotības un suverenitātes saglabāšanu un nosodām Krievijas nelikumīgās darbības Dienvidosetijā un Abhāzijā. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla piektdien, 7.augustā, uzrunājot klātesošos Gruzijas režisora Dito Tsintsadzes filmas “Shindisi” pirmizrādē kinoteātrī “Splendid Palace”. Tā notika, pieminot 12.gadadienu kopš Krievijas militārās agresijas Gruzijā 2008.gadā.

Šī ir traģiska gadskārta mums visiem - gan tiem, kuriem ir kopēja pēcpadomju sociālpolitiskās dzīves pārmaiņu pieredze, gan arī visai Eiropai, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre. Gruzija bija pirmā pēcpadomju valsts, kura saņēma Krievijas provocētu uzbrukumu valsts teritoriālai nedalāmībai. 2014.gada Krimas okupācija bija šīs Krievijas politikas turpinājums, sacīja D.Beitnere-Le Galla.

Saeimas priekšsēdētājas biedre atzīmēja, ka D.Tsintsadzes filma spilgti parāda, kas mums jāpatur prātā un kam jākalpo par mācību no pirmā 21.gadsimta kara Eiropā, kur pirmo reizi militārās darbības apvienojās ar kiber un informācijas karu, kas turpinās vēl šodien. “Mēs nedrīkstam aizmirst vēstures notikumus un ikdienā ieslīgt komforta zonā, kas mūs var padarīt inertus, iemigušus un tādējādi ievainojamākus. Arī šodien mums jāatceras: par jūsu un mūsu brīvību ir cīņa,” uzrunājot klātesošos, sacīja D.Beitnere-Le Galla.

Saeimas priekšsēdētājas biedre atzīmēja, ka Latvija atbalsta un veicina Gruzijas Eiroatlantiskās integrācijas centienus, kā arī tās reformu procesus. Gruzija ir viena no Latvijas prioritārajām valstīm attīstības sadarbības ietvaros, mūsu valstu starpā ir laba ekonomiskā sadarbība, un visam pāri, protams, mums ir ciešas un sirsnīgas cilvēciskās attiecības jau daudzus desmitus gadu, sacīja D.Beitnere-Le Galla.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157715393877461
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā