Saeimā notiks bērnu labklājībai veltīta konference

(19.10.2023.)

Lai spriestu par bērnu labklājību un aizsardzību, pirmdien, 23.oktobrī, parlamentā norisināsies konference "Investīcija bērnos šodien – labklājīga sabiedrība nākotnē". Konference rīkota Latvijā uzsāktās bērnu tiesību aizsardzības sistēmas pilnveides ietvaros.

Konferenci atklās Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš un Ministru prezidente Evika Siliņa. Tāpat klātesošos konferences ievadā uzrunās labklājības ministrs Uldis Augulis, Islandes izglītības un bērnu lietu ministrs Ausmundurs Einars Dadasons (Ásmundur Einar Daðason) un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja Gunita Kovaļevska.

Psihoterapeits Artūrs Miksons konferences dalībniekus uzrunās par tēmu “Vecāku piemērs – labākā investīcija bērnu nākotnē”, savukārt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Anestezioloģijas un intensīvās terapijas klīnikas vadītāja Arta Bārzdiņa runās par agrīnas vardarbības pret bērnu atpazīšanu un nulles tolerances ieviešanu visās atbildīgajās institūcijās un sabiedrībā.

Nodibinājuma “Iespējamā misija” pimsskolas izglītības programmas vadītāja Dina Jaunzeme pievērsīsies jautājumam par rītdienas līderiem un tam, kāpēc pirmsskolas tomēr nav bērnu pieskatīšanas vietas. Nodibinājuma “Centrs Dardedze” komunikācijas vadītāja Anda Avena uzrunās par tēmu “Brīvais kritiens. Viena bērna ceļš cauri drošības tīklam”, bet biedrības “Resiliences centrs” valdes loceklis Kārlis Mednieks kopā ar jauniešiem iepazīstinās ar jauniešu skatījumu uz aktuālajiem jautājumiem. Konferencē plānotas arī paneļdiskusijas. 

Pasākumu rīko Saeimas Sociālo un darba lietu komisija sadarbībā ar Labklājības ministriju un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju. Konference pirmdien, 23.oktobrī, notiks Saeimas Baltiešu zālē, Jēkaba ielā 6/8, pulksten 10.00. Ikviens tai varēs sekot līdzi arī tiešraidē Saeimas tīmekļvietnē www.saeima.lv un parlamenta Facebook kontā.

Programma

 

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 1.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde