Ārlietu komisija virza lēmuma projektu par nepievienošanos Stambulas konvencijai

(04.10.2023.)

“Ārlietu komisija ir sagatavojusi Saeimas lēmuma projektu, ar kuru aicina Ministru kabinetu informēt Eiropas Padomes ģenerālsekretāru par valsts nodomu nepievienoties Eiropas Padomes Konvencijai par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu,” trešdien, 4.oktobrī, pauda Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols.

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs skaidroja, ka “Eiropas Padomes ģenerālsekretāra informēšana par valsts nodomu nepievienoties konvencijai faktiski nozīmē paraksta atsaukšanu. Lēmuma projekts izstrādāts atbilstoši Vīnes konvencijai – juridiski korektā formā Saeima kā likumdevējs, pieņemot šo lēmumu, pauž savu nostāju, atbilstošā veidā paziņojot par savu nodomu nepievienoties starptautiskajam līgumam.”

R.Kols iepriekš norādīja, ka ir notikušas plašas, padziļinātas diskusijas par Saeimā iesniegto 12 973 Latvijas pilsoņu kolektīvo iesniegumu “Par Latvijas nepievienošanos Stambulas konvencijai” un ir uzklausīti gan ekspertu, gan pilsoniskās sabiedrības viedokļi un argumentācija. Komisija lēma atbalstīt iesniegumā pausto iedzīvotāju iniciatīvu.

Komisija lūgs iekļaut lēmumprojektu rītdienas, 5.oktobra, Saeimas sēdes darba kārtībā, informēja R.Kols.

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā