Uzņēmējdarbības apakškomisija aicina veicināt uzņēmēju un valsts pārvaldes dialogu

(02.10.2023.)

Sadarbības veicināšana starp valsts pārvaldes darbiniekiem un uzņēmējiem ir solis pretī birokrātijas mazināšanai, pirmdien, 2.oktobrī, sprieda Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas Uzņēmējdarbības attīstības apakškomisija.

“Vērtīgs instruments ir iniciatīva “Ierēdnis ēno uzņēmēju”, kas nodrošina nepastarpinātu dialogu starp uzņēmēju un valsts pārvaldi. Šādi sadarbības formāti ir jāattīsta un jāpopularizē, veicinot plašāku uzņēmēju iesaisti,” pauda apakškomisijas priekšsēdētājs Artūrs Butāns.

Komisija pozitīvi vērtēja Ekonomikas ministrijas īstenoto iniciatīvu. Tā uzņēmējiem sniedz iespēju saņemt individuālas konsultācijas un kopā ar attiecīgo iestāžu ierēdņiem meklēt risinājumus komersantu pieteiktajiem problēmjautājumiem, piemēram, administratīvie procesi, uzņēmējdarbības atbalsta programmu pieejamība un izlietojums, uzņēmējdarbības izmaksu mazināšana. Savukārt ierēdņiem tā ir iespēja iepazīties ar uzņēmumu ikdienas darbu un pārrunāt uzņēmējiem aktuālos jautājumus.

Vienlaikus deputāti rosināja īstenot plašākus publicitātes pasākums, tostarp reģionos, iesaistot uzņēmējdarbības konsultantus pašvaldībās.

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā