Ceturtdien pie Saeimas nama – asinsdonoru diena

(19.04.2023.)

Ceturtdien, 20.aprīlī, pie Saeimas nama norisināsies asinsdonoru diena, un ikviens interesents ir aicināts ziedot asinis līdzcilvēku dzīvības un veselības glābšanai. Donoru dienā piedalīsies arī Saeimas deputāti un darbinieki.

Pie Saeimas nama Jēkaba ielā atradīsies specializētais Valsts asinsdonoru centra (VADC) autobuss, un asinis tajā varēs ziedot no pulksten 10.00 līdz 14.00.

Dodoties ziedot asinis, ir jābūt labai pašsajūtai. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments, kā arī būs jānorāda savs bankas konta numurs. Uzturoties specializētajā autobusā, obligāti jālieto sejas maska.

Lai asins ziedošana noritētu raitāk, ir iespēja iepriekš VADC mājaslapā aizpildīt donora anketu https://www.vadc.lv/donoriem/asins-donora-anketa un to izdrukātu ņemt līdzi.

Asins nodošanas procedūra neaizņem vairāk par pusstundu, taču vienā ziedošanas reizē ir iespēja palīdzēt līdz pat trim nelaimē nonākušiem cilvēkiem. Asins ziedošana sniedz gandarījumu par palīdzību citiem grūtā brīdī, kā arī uzlabo donora veselību, tostarp palīdz atjaunot asins sastāvu. Plašāka informācija Valsts asinsdonoru centra mājaslapā www.vadc.gov.lv.

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde