Septembrī un oktobrī pie administratīvās atbildības saukti seši deputāti

(27.10.2022.)

Laikā no šī gada 5.septembra līdz 23.oktobrim pie administratīvās atbildības saukti seši 13.Saeimas deputāti. Par to ceturtdien, 27.oktobrī, Saeimai ziņojumu sniedza parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto informāciju. 

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centra ziņām no Sodu reģistra deputātam Raimondam Bergmanim par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 11 kilometriem stundā līdz 20 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, vietās, kas apzīmētas ar ceļa zīmēm “Apdzīvotas vietas sākums” vai “Dzīvojamā zona”, piemērots brīdinājums. 

Brīdinājums piemērots arī deputātei Alīnai Gendelei par to noteikumu pārkāpšanu, kuri paredz bērnu pārvadāšanai paredzēto drošības līdzekļu lietošanu. 

Savukārt naudas sods deputātiem Aigaram Bikšem un Edmundam Teirumniekam piemērots par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 kilometra stundā līdz 30 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas. 

Divas reizes naudas sods par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 31 kilometra stundā līdz 40 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, piemērots deputātam Jurim Pūcem.   

Deputātam Aldim Gobzemam naudas sods divas reizes piemērots par noteiktās sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu.

 

Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 4.jūlijā