Deputāti spriedīs par Latvijas stratēģiju virzībai uz Eiropas Kodolpētniecības centra pilntiesīgas dalībvalsts statusu

(23.08.2022.)

Deputāti no Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas, kā arī Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisijas un Informācijas tehnoloģiju un inovatīvas uzņēmējdarbības apakškomisijas trešdien, 24.augustā, kopsēdē tiksies ar Eiropas Kodolpētniecības centra (CERN) padomes priekšsēdētāju Eliezeru Rabinoviču (Eliezer Rabinovici), lai pārrunātu Latvijas stratēģiju virzībai uz CERN pilntiesīgas dalībvalsts statusu.

Kopsēdē aicināti piedalīties arī Izglītības un zinātnes ministrijas, zinātnes universitāšu un Latvijas Zinātnes padomes pārstāvji.

CERN jau gandrīz 70 gadus ir pasaulē vadošais zinātniskais centrs, kurā notiek globāli nozīmīgi zinātnes atklājumi. Latvija par CERN asociēto dalībvalsti kļuva pagājušajā gadā, un šī ir pirmā reize, kad Latvijā viesosies padomes priekšsēdētājs.

 

Mediju ievērībai
Kopsēde notiks trešdien, 24.augustā, pulksten 10.30 Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēžu zālē, 207.telpā, Jēkaba ielā 6/8, un tās norisei būs iespējams sekot līdzi arī attālināti.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā