Tautsaimniecības komisija apmeklēs depozīta sistēmas operatoru, lai spriestu par problēmām depozīta sistēmas ieviešanas gaitā

(30.05.2022.)

„Depozīta sistēmas ieviešana nenotiek tik raiti, kā bija plānots, lai gan faktiski tās ieviešanas periodam drīzumā ir jābeidzas,” pauž Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans. Komisija lēmusi apmeklēt depozīta sistēmas operatoru, lai klātienē spriestu par problēmām depozīta sistēmas ieviešanas gaitā.

K.Feldmans informē, ka Tautsaimniecības komisija otrdien izbraukuma sēdē apmeklēs SIA “Depozīta Iepakojuma Operators” (DIO), lai iepazītos ar iepakojuma uzskaites un šķirošanas centra darbību.

Komisijas priekšsēdētājs norāda, ka deputāti vēlas saņemt atbildes uz jautājumiem un rast risinājumu problēmām, kas konstatētas Latvijas reģionos saistībā ar depozīta sistēmas ieviešanu un iepakojuma pieņemšanas procesu.

Depozīta sistēma Latvijā sāka darboties šā gada 1.februārī. Līdz šā gada 1.augustam ir noteikts pārejas periods, kura laikā tirdzniecībā drīkst atrasties arī iepakojums, kas ražots pirms depozīta sistēmas ieviešanas.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti SIA “Depozīta Iepakojuma Operators” uzskaites un šķirošanas centru Salaspils novada Aconē apmeklēs otrdien, 31.maijā, pulksten 10.00.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā