Rēzeknē notiks Latgales apakškomisijas svinīgā sēde, kas veltīta Latgales kongresa dienai

(27.04.2022.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisija piektdien, 29.aprīlī, Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS sanāks uz sēdi, kas veltīta Latgales kongresa dienai. 

Klātesošos uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Saeimas frakciju pārstāvji, kā arī Romas katoļu baznīcas Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis. 

Sēde notiks Latgales kongresa “Latgaliskuma kods Eiropā: no valodas līdz ekonomikai” ietvaros, kas norisinās Rēzeknē no 27. līdz 29.aprīlim. Kongresa programma aptver diskusijas par tādām Latgalei nozīmīgām jomām kā valoda, izglītība, drošība, vēsture un ekonomika. 

Latgales kongresa diena iedibināta par godu 1917.gada 27.aprīļa Latgales latviešu kongresam un tā pieņemtajiem lēmumiem, kas bija nozīmīgs solis ceļā uz vienotas un neatkarīgas Latvijas valsts izveidi 1918.gadā. 

Latgales apakškomisijas sēde, kura veltīta Latgales kongresa dienai, notiks piektdien, 29.aprīlī, pulksten 10.00, un ikviens interesents aicināts sekot līdzi sēdei tiešraidē Saeimas mājaslapā, kā arī Saeimas Youtube kontā.

Latgales kongresa dienai veltītās sēdes programma

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā