Saeima galīgajā lasījumā lems par aizliegumu pasākumos izmantot militāru agresiju un kara noziegumus identificējošu simboliku

(30.03.2022.)

Saeima ceturtdien, 31.martā, galīgajā lasījumā lems par likuma grozījumiem, kas paredz aizliegt publiskos pasākumos izmantot stilistiskus simbolus, kas identificē militāru agresiju un kara noziegumus. 

Tāpat Saeima galīgajā lasījumā skatīs izmaiņas Administratīvo sodu likumā par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā, kas paredz noteikt administratīvo atbildību arī par agresīvu uzvedību pret citiem cilvēkiem. 

Vēl galīgajā lasījumā plānots lemt par izmaiņām Dzīvokļa īpašuma likumā, kas paredz iespēju dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašniekiem mājas kopsapulces noturēt arī elektroniski, un grozījumiem Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā, kas noteiks mājas lietas kārtošanu elektroniskā vidē. 

Galīgajā lasījumā darba kārtībā ir likumprojekts, kas paredz palielināt atlīdzību par vienīgās dzīvojamās telpas atsavināšanu sabiedrības vajadzībām, kā arī likumprojekts, kas noteic zemāku apsaimniekošanas maksu dalīti savāktiem bioloģiskajiem atkritumiem. 

Saeima galīgajā lasījumā arī lems par likuma izmaiņām, kas paredz sociālās apdrošināšanas iemaksas bērna kopšanas periodā veikt no vecāku un bērna kopšanas pabalstu kopsummas. 

Vēl galīgajā lasījumā deputāti skatīs grozījumus Bibliotēku likumā un grozījumus kultūras pieminekļu aizsardzības likumā, lai pilnveidotu regulējumu saistībā ar noziedzīgiem nodarījumiem pret kultūras vērtībām. 

Otrajā lasījumā rītdien plānots skatīt grozījumus nekustamā īpašuma nodokļa likumā, kas paredz, ka zemes īpašnieka maiņu piespiedu dalītā īpašuma izbeigšanas gadījumā varēs reģistrēt, neņemot vērā zemesgabala īpašnieka nekustamā īpašuma nodokļa nomaksu. 

Tāpat komisijām plānots nodot Darba likuma grozījums, ar kuriem cita starpā plānots precizēt jautājumus, kas saistīti ar darba koplīgumu, kā arī likuma grozījumus, ar kuriem iecerēts novērst dalītā īpašuma tiesiskās attiecības starp valsti un pašvaldību bezīpašnieka lietas un bezmantinieku mantas gadījumos. 

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija lūgusi Prezidija apstiprinātajā sēdes darba kārtībā iekļaut grozījumus Sporta likumā, lai noteiktu aizliegumu Latvijas sporta komandām piedalīties Krievijas un Baltkrievijas čempionātos un kausu izcīņās.   

31.marta sēdes darba kārtībā ir iekļauti 27 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā