Baltijas valstu parlamentārieši spriedīs par atbalstu ukraiņu bērniem un jauniešiem, kas ierodas Baltijas valstīs

(24.03.2022.)

Deputāti no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas valstu parlamentiem piektdien, 25.martā, Baltijas Asamblejas (BA) Izglītības, zinātnes un kultūras komitejas un Ekonomikas, enerģētikas un inovāciju komitejas kopīgā sēdē Saeimā spriedīs par atbalstu ukraiņu bērniem un jauniešiem, kas ierodas Baltijas valstīs.

Deputāti diskutēs par kopīgām iniciatīvām Baltijas valstīs ieradušos bērnu un jauniešu atbalstam, kā arī pirmsskolas, sākumskolas un vidusskolas izglītības nodrošināšanu bēgļiem no Ukrainas. Tāpat parlamentārieši spriedīs par vienotu pieeju augstākās izglītības nodrošināšanai ukraiņu studentiem.

Sēdē plānots pārrunāt arī ar eksakto zinātņu apguvi saistītos izaicinājumus un nākotnes perspektīvas Baltijas valstīs. Plānots spriest par darbaspēka trūkumu zinātnes, tehnoloģiju, inženierzinātņu un matemātikas jomā, ka arī risinājumiem eksakto zinātņu studiju absolventu skaita palielināšanai un citiem jautājumiem.

Tāpat sēdes darba kārtībā iekļauts jautājums par Starptautiskās konvencijas par augstākās izglītības kvalifikāciju atzīšanu pieņemšanas gaitu Baltijas valstīs.

Deputāti kopīgajā BA komiteju sēdē spriedīs arī par ātrgaitas dzelzceļa projekta “Rail Baltica” īstenošanas gaitu.

Sēdi vadīs BA Izglītības, zinātnes un kultūras komitejas priekšsēdētāja Dagmāra Beitnere-Le Galla un BA Ekonomikas, enerģētikas un inovāciju komitejas priekšsēdētājs Reinis Znotiņš.

Baltijas Asamblejas Izglītības, zinātnes un kultūras komitejas un Ekonomikas, enerģētikas un inovāciju komitejas kopīgā sēde piektdien, 25.martā, sāksies pulksten 9.00 Saeimas Baltiešu zālē, Rīgā, Jēkaba ielā 6/8.

 

Programma

Mediju ievērībai:
Vēršam uzmanību, ka Saeimas telpās var uzturēties, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Lūdzam mediju pārstāvjus iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pastu prese@saeima.lv vai zvanot uz tālruni 67087244.

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā