Saeima galīgajā lasījumā lems par papildu atbalsta pasākumiem no kara bēgošajiem Ukrainas iedzīvotājiem

(23.03.2022.)

Saeima ceturtdien, 24.martā, trešajā lasījumā skatīs par steidzamiem atzītos grozījumus Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, kas tostarp paredz no kara bēgošajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem noteikt vienreizēju pabalstu krīzes situācijā 272 eiro apmērā pilngadīgai personai un 190 eiro apmērā par katru bērnu.

Tāpat galīgajā lasījumā plānots lemt par grozījumiem  Reliģisko organizāciju likumā, kas saistīti ar reliģisko organizāciju reģistrāciju un darbības izbeigšanu, kā arī paredz pilnveidot kārtību, kādā atlīdzināmi ar kalpošanu saistīti izdevumi reliģiskajās organizācijās kalpojošajam personālam.

Vēl galīgajā lasījumā plānots skatīt grozījumus Publisko iepirkumu likumā, kas paredz pilnveidot regulējumu atklātības un piegādātāju konkurences veicināšanas jomā iepirkumos, tostarp paaugstināt iepirkumu sagatavošanas kvalitāti un mazināt korupcijas riskus.

Otrajā lasījumā deputāti lems par Ieguldījumu brokeru sabiedrību likuma projektu, ar ko plānots  ieguldījumu brokeru sabiedrībām Latvijā izveidot atsevišķu regulējumu, kā arī par saistītajām izmaiņām virknē finanšu jomas likumu. 

Tāpat otrajā lasījumā plānots skatīt likuma grozījumus, ar kuriem paredzēts noteikt tiesības sabiedriskā labuma organizācijām ar sociālā uzņēmuma statusu dibināt sabiedrību ar ierobežotu atbildību, kurai piešķirams sociālā uzņēmuma statuss.

Prezidija apstiprinātajā sēdes darba kārtībā iesniegtas arī vairākas izmaiņas, tostarp Ministru kabinets lūdzis darba kārtībā iekļaut likumprojektu, kas paredz vēl uz 30 dienām – līdz šī gada 22.aprīlim –  pagarināt termiņu, kādā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai jāpieņem lēmums par slimības pabalsta piešķiršanu.

Savukārt Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūgusi darba kārtībā iekļaut likumprojektu, kas paredz atzīt par spēku zaudējušu likumu, kas noteica, ka Saeimas un pašvaldību domju deputātiem darba pienākumu veikšanai nepieciešams vakcinācijas pret Covid-19 vai pārslimošanas sertifikāts.

24.marta sēdes darba kārtībā ir iekļauti 34 jautājumi.

Pēc rītdienas sēdes noslēguma deputāti turpinās skatīt 17.marta Saeimas sēdē neizskatītos jautājumus. Galīgajā lasījumā Saeima turpinās lemt par Rīgas Svētā Pētera baznīcas likuma projektu, kas paredz baznīcu bez atlīdzības nodot Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas un Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas Vācu Svētā Pētera draudzes izveidotajam nodibinājumam. Tāpat deputāti vēl skatīs likuma grozījumus, lai noteiktu, ka pēc atvaļināšanas no dienesta iekšlietu resora amatpersonām nebūs jāatmaksā formas tērpa atlikusī vērtība.

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā