Saeima galīgajā lasījumā lems par administratīvo atbildību saistībā ar nelegālu sistēmu izmantošanu, piekļūstot audiovizuāliem pakalpojumiem

(09.03.2022.)

Saeima ceturtdien, 10.martā, otrajā – galīgajā - lasījumā skatīs par steidzamiem atzītos grozījumus Aizsargāta pakalpojuma likumā. Tie paredz noteikt administratīvo atbildību par nelegālu sistēmu izmantošanu, piekļūstot audiovizuāliem pakalpojumiem.

Tāpat galīgajā lasījumā deputāti lems par grozījumiem Autopārvadājumu likumā, ar kuriem plānots precizēt kārtību taksometru pakalpojumu sniegšanai lidostas teritorijā.

Saeima galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, kas paredz noteikt tiesības vardarbībā cietušajiem ar termiņuzturēšanās atļauju saņemt sociālo rehabilitāciju par valsts līdzekļiem.

Tāpat rīt parlaments galīgajā lasījumā lems par E-lietas koplietošanas risinājumu platformas likuma projektu, ar kuru plānots sekmēt efektīvāku e-lietas darbību.

Otrajā lasījumā Saeima lems par grozījumiem Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas izstrādāti, lai nodrošinātu efektīvāku pakalpojumu pēc pieprasījuma darbības uzraudzību.

Tāpat otrajā lasījumā plānots skatīt grozījumus Atkritumu apsaimniekošanas likumā. Tie paredz noteikt zemāku maksu par dalīti savāktu bioloģisko atkritumu apsaimniekošanu.

Savukārt pirmajā lasījumā deputāti rīt skatīs grozījumus likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu”. Ar tiem plānots noteikt, ka par personu, kura kopj bērnu līdz gada vai pusotra gada vecumam un saņem vecāku pabalstu un bērna kopšanas pabalstu, valsts no abu pabalstu kopsummas veiks obligātās iemaksas šīs personas pensiju, bezdarba un invaliditātes apdrošināšanai.

Parlaments lems arī par jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās, tostarp par grozījumiem Enerģētikas likumā, kas paredz nodrošināt gāzes stratēģiskās rezerves.

Prezidija apstiprinātajā sēdes darba kārtībā iesniegtas arī vairākas izmaiņas. Tostarp Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūgusi parlamentu rītdienas sēdes darba kārtībā iekļaut grozījumus Elektronisko sakaru likumā. Tie paredz noteikt tiesības Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei ierobežot piekļuvi Latvijas teritorijā pieejamām tīmekļa vietnēm, kurās tiek izplatīts saturs, kas apdraud vai var apdraudēt valsts drošību vai sabiedrisko kārtību un drošību.

Saeimas 10.marta sēdes darba kārtībā iekļauti 14 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā