Saeima rīt klātienē sanāks uz parlamenta sēdi

(02.03.2022.)

Deputāti ceturtdien, 3.martā, klātienē sanāks uz parlamenta sēdi Saeimas sēžu zālē. Sēdes darba kārtībā iekļauti 26 darba kārtības jautājumi. 

Galīgajā lasījumā rītdien plānots lemt par grozījumiem Publisko iepirkumu likumā, kas paredz pasākumus godprātīgākai kandidātu un pretendentu dalībai publiskajos iepirkumos. Tāpat galīgajā lasījumā deputāti lems par likuma grozījumiem elastīgākai profesionālās izglītības sistēmas nodrošināšanai, kā arī izmaiņām likumā, kas precizē vairāku valsts sociālo pabalstu izmaksas nosacījumus.   

Otrajā lasījumā paredzēts skatīt grozījumus Reliģisko organizāciju likumā. Tie saistīti ar reliģisko organizāciju reģistrāciju un darbības izbeigšanu, kā arī paredz pilnveidot kārtību, kādā atlīdzināmi ar kalpošanu saistīti izdevumi reliģiskajās organizācijās kalpojošajam personālam. 

Deputāti pirmajā lasījumā skatīs grozījumus Valsts civildienesta likumā un grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā. Izmaiņas paredz valsts iestāžu vadītāju amata termiņa ierobežojumu – ne vairāk kā divus termiņus pēc kārtas. Tāpat ar grozījumiem paredzēts atlaišanas pabalsts amatpersonai, kas atstāj amatu, ja tai neveidojas sadarbība ar Ministru kabineta locekli.   

Saeima rītdien lems arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai parlamenta komisijās. To vidū ir ierosinājums 27.februāri noteikt par Starptautisko nevalstisko organizāciju dienu, kā arī grozījumi virknē likumu saistībā ar valsts valodas statusa stiprināšanu sabiedrībā. 

Tāpat Saeima lems par kolektīvā iesnieguma “Par nodokļu samazināšanu elektrībai un gāzei visiem iedzīvotājiem” un kolektīva iesnieguma “Par datos balstītu vakcinācijas sertifikātu politiku” turpmāko virzību. 

Ministru kabinets ir lūdzis Saeimu 3.marta sēdes darba kārtībā iekļaut Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likuma projektu. Regulējums nepieciešams, lai pēc iespējas ātrāk un efektīvāk nodrošinātu atbalstu Ukrainas pilsoņiem un viņu ģimenes locekļiem, kuri Krievijas izraisītā bruņotā konflikta dēļ nevar atgriezties Ukrainā. 

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem. 

Līdz šim parlaments strādājis attālināti, Saeimas sēdes noturot īpaši izstrādātā platformā e-Saeima. 

Mediju ievērībai:

Vēršam uzmanību, ka Saeimas telpās var uzturēties, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Lūdzam mediju pārstāvjus pirms Saeimas apmeklējuma pieteikties, rakstot uz e-pastu prese@saeima.lv vai zvanot uz tālruni 67087244.

Aicinām ņemt vērā, ka Saeimas Sēžu zālē vienlaikus klātesošo plašsaziņas līdzekļu pārstāvju skaits ir ierobežots, priekšroku dodot video operatoriem un fotogrāfiem.

Tāpat kā līdz šim, mediju pārstāvjiem nodrošināta iespēja sekot parlamenta darbam arī attālināti. Saeimas sēdes tiešraidē iespējams vērot parlamenta mājaslapā, kā arī Facebook kontā. 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā