Tautsaimniecības komisija: aizsardzības resorā nodarbinātajiem e-adresei jābūt obligātai

(16.02.2022.)

Lai paātrinātu efektīvas saziņas metodes ieviešanu aizsardzības resorā, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešdien, 16.februārī, konceptuāli atbalstīja grozījumus Oficiālās elektroniskās adreses likumā. Tie paredz paplašināt to personu loku, kurām e-adreses izmantošana būs obligāta.

Ar grozījumiem iecerēts noteikt, ka oficiālo elektronisko adresi obligāti būs jāizmanto karavīriem, zemessargiem, Nacionālo bruņoto spēku civilajiem darbiniekiem, atvaļinātiem karavīriem un Aizsardzības ministrijā un tās padotībā esošajās iestādēs, izņemot Militārās izlūkošanas un drošības dienestu, nodarbinātajiem.

“Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju un pastāvošos kiberdrošības draudus, nepieciešams veicināt mūsdienīgas, efektīvas, operatīvas un drošas saziņas iespējas aizsardzības resorā,” sacīja Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans, piebilstot, ka tuvākajā laikā jāapsver obligāta elektroniskā adrese visām valsts pārvaldē nodarbinātajām personām.

Oficiālā elektroniskā e-adrese ieviesta, lai elektroniskā vidē nodrošinātu ērtu un drošu oficiālo saziņu un dokumentu apriti starp valsts iestādēm un iedzīvotājiem.

Plānots, ka grozījumi Oficiālās elektroniskās adreses likumā stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas. Komisija lūgs Saeimu likumprojektu atzīt par steidzamu, informēja K.Feldmans.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā