Latviju oficiālā vizītē apmeklēs Ungārijas Nacionālās asamblejas priekšsēdētājs

(12.10.2021.)

Oficiālā vizītē Latvijā no 12. līdz 13.oktobrim uzturēsies Ungārijas Nacionālās asamblejas priekšsēdētājs Lāslo Kevērs (László Kövér).

Trešdien, 13.oktobrī, L.Kevērs Saeimas namā tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, bet pēc tam Ungārijas Nacionālās asamblejas priekšsēdētājs un I.Mūrniece noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Ar L.Kevēru tiksies arī Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns, Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis, kā arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Ojārs Ēriks Kalniņš.

Viesojoties Latvijā, Ungārijas Nacionālās asamblejas priekšsēdētājs tiksies arī ar Ministru prezidenta biedru, aizsardzības ministru Arti Pabriku un kultūras ministru Nauri Puntuli.

Tāpat vizītes laikā Latvijā L.Kevērs apmeklēs Latvijas Nacionālo bibliotēku, tiksies ar Latvijā dzīvojošo ungāru kopienas pārstāvjiem, kā arī apmeklēs muzeju “Rīgas Jūgendstila centrs” un Melngalvju namu.

 

Saeimas organizētā mediju programma

Trešdien, 13.oktobrī

9.00 – 10.00         Tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci    
TV, foto iespēja tikšanās sākumā.
Dalība pasākumā iespējama ar derīgu Covid-19 sertifikātu (par veiktu vakcināciju vai Covid-19 izslimošanas faktu).

10.15 – 10.25       Ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa
TV, foto iespēja. Mediju pulcēšanās laukumā pie Brīvības pieminekļa.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kas vēlas apmeklēt Saeimas organizētās mediju iespējas, nepieciešams pieteikties līdz 12.oktobra pulksten 14.00, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv vai zvanot 67087244. Pieteikumā lūdzam norādīt vārdu, uzvārdu, personas kodu, pārstāvēto mediju un amatu.

Par iespēju apmeklēt tikšanos ar citām amatpersonām lūdzam laikus sazināties ar atbildīgajām institūcijām.

Mediju pārstāvju ierašanās katrā no pasākumiem – 20 minūtes pirms to sākuma.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā