Deputāti sarunu festivālā “LAMPA” aicina uz diskusiju “Mana Eiropa - ceļojums nākotnē”

(18.08.2021.)

Piektdien, 20.augustā, Cēsīs sarunu festivālā “LAMPA” notiks diskusija “Mana Eiropa - ceļojums nākotnē”, kurā plānots spriest par Eiropas nākotnes veidošanu.

Diskusijā plānots meklēt atbildes uz jautājumiem, kā top Eiropas nākotne, vai par to lemj Briselē vai tomēr veido paši eiropieši, kā mēs katrs to varam ietekmēt un kas notiek mūsu kopīgajā Eiropā. Kas rūp mūsu jauniešiem un pilsoniskajai sabiedrībai? Vai dzīvosim labklājīgā, iekļaujošā, zaļā, videi draudzīgā un digitāli attīstītā Eiropā? Tāpat iecerēts spriest, kā varam kopīgi vienoties par to, ko vēlamies, un izlemt, kā gribam dzīvot pēc desmit, piecdesmit un simts gadiem, informē Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda.

“Šie ir daži no diskusijas tematiem, lai rosinātu ikvienu dalīties ar savām idejām, kā kopīgi veidot mūsu nākotni, jo Eiropas Savienības institūcijas ir nākušas klajā ar jaunu iniciatīvu, kas nosaukta par Konferenci par Eiropas nākotni, aicinot ikvienu iesaistīties Eiropas nākotnes kaldināšanā,” pirms diskusijas pauž V.A.Tērauda.

Diskusijā piedalīsies deputāti, kuri veido Saeimas delegāciju Konferencē par Eiropas nākotni – Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja biedre Anda Čakša un Eiropas lietu komisijas sekretārs Igors Pimenovs. Konference par Eiropas nākotni ir pilsoņu virzīta debašu un diskusiju sērija, kuras mērķis ir ļaut ikvienam visā Eiropā dalīties ar savām idejām un palīdzēt veidot mūsu kopīgo nākotni.

Sarunu festivāla “LAMPA” diskusija “Mana Eiropa - ceļojums nākotnē” piektdien, 20.augustā, norisināsies Cēsu Pils laukumā, skatuvē “UZZIBSNĪ”. Tā sāksies pulksten 18.30, un to būs iespējams vērot arī tiešsaistē. 

 

Saeimas Preses dienests

 

Sestdien, 6.jūlijā