Ārlietu komisija pauž satraukumu par nerimstošo saspīlējumu un civilo upuru skaita pieaugumu Izraēlā un palestīniešu teritorijās

(18.10.2023.)

Saeimas Ārlietu komisija trešdien, 18.oktobrī, pieņēma paziņojumu, kurā pauž satraukumu par Izraēlā un palestīniešu teritorijās nerimstošo saspīlējumu un civilo upuru skaita pieaugumu, kas ir teroristiskās organizācijas “Hamas” nežēlīgā uzbrukuma Izraēlai tiešs rezultāts.

Komisija paziņojumā uzsver “Hamas” un tās sabiedroto atbildību par pašreizējo eskalāciju, kas ir pretrunā ar palestīniešu tautas centieniem panākt divu valstu konflikta miermīlīgu risinājumu atbilstoši Oslo līgumiem un citiem starptautiskajiem parametriem, un pieprasa, lai “Hamas” nekavējoties pārtrauc jebkāda veida uzbrukumus un atbrīvo ķīlniekus.

Parlamentārieši pauž sarūgtinājumu par to, ka Palestīnas pašpārvalde joprojām nav stingri un atklāti nosodījusi “Hamas” veiktos teroristiskos uzbrukumus un nav skaidri norobežojusies no teroristiem.

Palestīnas pašpārvalde, kas iepriekš strādājusi pie divu valstu risinājuma panākšanas atbilstoši starptautiskajiem parametriem, paziņojumā aicināta norobežoties no “Hamas” rīcības un mudināt to nekavējoties izbeigt vardarbību un atbrīvot ķīlniekus.

Saeimas Ārlietu komisija paziņojumā norāda, ka tālāks civiliedzīvotāju upuru skaita pieaugums nav pieļaujams, un uzsver, ka politiskais dialogs ir vienīgais iespējamais risinājums.

Paziņojums LV
Paziņojums ENG

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā