Parlamentā atklās cilvēkiem ar retām slimībām veltītu izstādi

(18.10.2023.)

Saeimas namā ceturtdien, 19.oktobrī, atklās fotogrāfiju izstādi “Dzīvībai ir vērtība”, kas veltīta cilvēkiem ar retām slimībām.  

Izstādi atklās Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa un Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš. Tāpat izstādes atklāšanā klātesošos uzrunās Saeimas deputātu grupas reto slimību pacientu atbalstam vadītājs Lauris Lizbovskis un Latvijas Reto slimību alianses vadītājs Juris Beikmanis.

Izstādē “Dzīvībai ir vērtība” iekļautās fotogrāfijas ataino cilvēkus ar retām slimībām kādā mirklī starp ikdienu un svētkiem, starp slimības uzliktiem ierobežojumiem un apziņu par savu iekšējo spēku. Būtiskākais viņu dzīvē ir veselība – tā ir vienīgā iespēja izdzīvot, uzsver izstādes veidotāji.

Izstādi veidojusi Latvijas Reto slimību alianse. Fotogrāfiju autore ir Natālija Petruhina, savukārt tekstu autore – Ieva Plūme.

Izstādi atklās ceturtdien, 19.oktobrī, pulksten 10.35 Saeimas nama Balsošanas zālē, Jēkaba ielā 11. Izstāde parlamentā būs apskatāma līdz 26.oktobrim.

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā