Tautsaimniecības komisija konceptuāli atbalsta valsts meža zemes nodošanu industriālā parka izveidei Augšdaugavā

(24.05.2023.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešdien, 24.maijā, konceptuāli atbalstīja deputātu izstrādāto alternatīvo likumprojektu, ar kuru valsts meža zemi paredzēts bez atlīdzības nodot Augšdaugavas novada pašvaldībai industriālā parka izveidei.

Industriālā parka izveide veicinās investīciju piesaisti un biznesa izaugsmi gan Augšdaugavas novadā, gan Daugavpils valstspilsētā un reģionā kopumā, norāda likumprojekta autori.

Industriālā parka attīstībai paredzēta teritorija 256 hektāru platībā, kas būs piemērota gan lielu ražotņu, gan tām funkcionāli nepieciešamās tehniskās apbūves (noliktavu, transporta infrastruktūras, ūdensapgādes, siltumapgādes infrastruktūras utt.) izvietošanai. Iecerēts, ka industriālā parka teritorijā atradīsies rūpniecības, transporta, loģistikas, kā arī energoapgādes un citu nozaru uzņēmumi.

Atbildot uz deputātu jautājumiem, Augšdaugavas novada pašvaldības pārstāvji uzsvēra, ka industriālā parka izveide ir būtiska novada un reģiona ekonomiskajai attīstībai, reģiona konkurētspējai un iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanai. Pašvaldība akcentēja plānotās parka atrašanās vietas izdevīgo ģeogrāfisko novietojumu un pieejamību stratēģiski svarīgajai infrastruktūrai.

Valsts meža zemes nepieciešams nodot Augšdaugavas novada pašvaldībai, lai tā varētu uzbūvēt nepieciešamo publisko infrastruktūru, minēts likumprojekta anotācijā.

Tautsaimniecības agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Linda Matisone informēja, ka lūgs Saeimu iekļaut likumprojektu rītdienas, 25.maija, Saeimas sēdes darba kārtībā.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.jūlijā