Latgales apakškomisija sēdē atzīmēs Latgales kongresa dienu

(24.04.2020.)

Godinot Latgales atbrīvošanas cīņu 100.gadadienu, pirmdien, 27.aprīlī, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisija sēdē atzīmēs Latgales kongresa dienu. Ikviens interesents varēs tai sekot līdzi tiešraidē Saeimas mājaslapā.

Apakškomisijas deputātus attālināti uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Valsts prezidents Egils Levits, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, kā arī Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns un Saeimas frakciju pārstāvji.

Par Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas un Polijas Republikas vēstniecības Latvijā rīkotā eseju konkursa skolēniem “Veltījums Latgales atbrīvošanas simtgadei” rezultātiem attālināti informēs deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Polijas parlamentu vadītāja Linda Ozola. Savukārt par atbrīvošanas cīņām Latgalē tiešsaistē stāstīs Latvijas Universitātes profesors vēsturnieks Ēriks Jēkabsons.

Par atceres un atzīmējamo dienu Latgales kongresa diena noteikta 27.aprīlī, un tā iedibināta par godu 1917.gada 27.aprīļa Latgales latviešu kongresam un tā pieņemtajiem lēmumiem, kas bija nozīmīgs solis ceļā uz vienotas neatkarīgas Latvijas valsts izveidošanu 1918.gadā.

Latgales apakškomisijas sēde, kurā tiks atzīmēta Latgales kongresa diena, notiks pirmdien, 27.aprīlī, pulksten 13.00, un ikviens interesents aicināts sekot līdzi sēdei tiešraidē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

 

Mediju ievērībai:
Ņemot vērā aktuālo situāciju ar Covid-19 vīrusa izplatību un valstī noteiktos ierobežojumus, lūdzam ar izpratni izturēties pret faktu, ka sēde notiks attālināti un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji tai varēs sekot vienīgi tiešraidē.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt