Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju vadīs Ralfs Nemiro

(22.04.2020.)

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju turpmāk vadīs Ralfs Nemiro, trešdien, 22.aprīlī, sēdē lēma komisijas deputāti. 

Jauns komisijas priekšsēdētājs ievēlēts, ņemot vērā, ka deputāta mandātu uz ekonomikas ministra amata pildīšanas laiku iepriekš nolicis līdzšinējais Tautsaimniecības komisijas vadītājs Jānis Vitenbergs. 

„Primāri šobrīd plānojam strādāt ar jautājumiem saistībā ar Covid-19 izraisītās krīzes seku novēršanu, bet pēc tam pievērsties aktuālajiem likumprojektiem, kas ir komisijas darba kārtībā,” uzsvēra R.Nemiro. 

Tautsaimniecības komisija strādā ar uzņēmējdarbību, lauksaimniecību, vidi un reģionālo politiku saistītiem likumprojektiem. Komisijas pārziņā ir arī enerģētikas sektors, būvniecība, satiksme un transports, kā arī reģionālā ekonomiskā politika. 

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī