Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju turpmāk vadīs Skaidrīte Ābrama

(26.09.2023.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju turpmāk vadīs Skaidrīte Ābrama, otrdien, 26.septembrī, nolēma komisijas locekļi.

“Strādājot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā, būtiski ir salāgot patērētāja un ekonomikas intereses. Vadot Konkurences padomi, esmu guvusi padziļinātu ieskatu teju visu Latvijas tautsaimniecības sektoru attīstībā un konkurences problemātikā, kas ļaus vispusīgi izvērtēt situāciju, pieņemt izsvērtus, pārdomātus lēmumus un nevairot administratīvo slogu,” pauda S.Ābrama, aicinot komisiju darboties profesionāli un proaktīvi.

Par komisijas priekšsēdētājas biedru ievēlēts Jānis Vitenbergs. Komisijas sekretāra pienākumus turpinās pildīt Mārtiņš Felss.

Izmaiņas komisijas sastāvā bija nepieciešamas, jo līdzšinējā komisijas vadītāja Linda Matisone tika atsaukta no komisijas priekšsēdētājas amata, savukārt komisijas priekšsēdētājas biedrs Kaspars Briškens uz ministra pienākumu pildīšanas laiku nolika 14.Saeimas deputāta mandātu.

Tautsaimniecības komisija strādā ar uzņēmējdarbību, lauksaimniecību, vidi un reģionālo politiku saistītiem likumprojektiem. Komisijas pārziņā ir arī enerģētikas sektors, būvniecība, satiksme un transports, kā arī reģionālā ekonomiskā politika.

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Sēdes foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720311465300
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesības

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.jūlijā
09:00  Eiropas Savienības Austrumu partnerības parlamentāro administrāciju dialogs par pārmaiņu vadību, sarunu vešanu un komunikāciju
15:30  Saeimas sekretāra Edvarda Smiltēna tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt