Saeimas ziņas

Saeimas priekšsēdētāja un Vācijas vēstniece pārrunā sadarbību drošības jomā
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa otrdien, 3.septembrī, tiekoties ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Gudrunu Maslohu (Gudrun Masloch), pārrunāja valstu sadarbību aizsardzības jomā un Krievijas agresijas iegrožošanas politikas stiprināšanu. Vēstniece parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.  
Daiga Mieriņa Albānijas prezidentam: mūsu kopīgā prioritāte – drošība
Pārskatāmā nākotnē mūsu prioritāte ir drošība. Apzinoties Krievijas radītos ilgtermiņa draudus, mums jāveido arvien spēcīgāka un ciešāka sadarbība. Kopīgi jāstrādā ne tikai militāros jautājumos, bet arī cīnoties pret informācijas manipulāciju, dezinformāciju un iejaukšanos demokrātiskos procesos. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, otrdien, 3.septembrī, Latvijas parlamentā uzņemot Albānijas Republikas prezidentu Bajramu Begaju (Bajram Begaj).
Tautsaimniecības komisija: informācija par valsts aizsardzības objektu būvniecību ir drošības jautājums
Lai samazinātu iespēju brīvi iegūt informāciju par valsts aizsardzībai paredzēto objektu būvniecību, tiem Būvniecības informācijas sistēmā nebūs jāiesniedz objekta vizualizācija. To paredz Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā otrdien, 3.septembrī, konceptuāli atbalstītie grozījumi Būvniecības likumā. Tas ir arī būtisks drošības jautājums, pauda sēdes dalībnieki.
Valsts pārvaldes komisija: vēlētāji būs jāinformē, ja priekšvēlēšanu aģitācijā izmantots mākslīgais intelekts
Priekšvēlēšanu aģitācijā būs jānorāda, ja tās tapšanā izmantots mākslīgais intelekts, paredz Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā otrdien, 3.septembrī, otrajam lasījumam atbalstītie grozījumi Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā. 
Valsts pārvaldes komisija vērtēs priekšlikumus mākslīgā intelekta regulējumam priekšvēlēšanu aģitācijā
Lai rastu atbilstošāko ietvaru mākslīgā intelekta regulējumam priekšvēlēšanu aģitācijā, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija otrdien, 3.septembrī, sāks skatīt otrajam lasījumam iesniegtos priekšlikumus grozījumiem Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā. 
Saeimā piektdien notiks Baltijas ceļa 35.gadadienai veltīta konference
Lai atskatītos uz notikumiem pirms 35 gadiem, kad divi miljoni Baltijas valstu iedzīvotāju sadevās rokās brīvības vārdā, Saeimā piektdien, 6.septembrī, notiks Baltijas ceļa 35.gadadienai veltīta konference “Pievienojies Baltijas ceļam!”. Konferencē Baltijas ceļa rīkotāji, atmodas laika līderi un starptautiskie eksperti spriedīs par Baltijas ceļa mantojumu un tā izaicinājumiem mūsdienās. 
Saeimas nama atjaunošanas metu konkursā uzvar SIA "DR arhitekti" un AS "Palast Architekts" kopdarbs
Piektdien, 30.augustā, svinīgā pasākumā parlamentā izziņoti rezultāti Saeimas nama atjaunošanas metu konkursā, kurā uzvaras laurus ar savu kopdarbu plūca SIA "DR arhitekti" un AS "Palast Architekts".
Saeimas namu izgaismos Ukrainas karoga krāsās
Ukrainas neatkarības dienā, 24.augustā, Saeimas nams tiks izgaismots Ukrainas karoga krāsās, tā paužot mūsu valsts nerimstošu atbalstu Ukrainas brīvībai un godinot ukraiņu tautas varonīgo cīņu pret agresorvalsti Krieviju.
NB8 valstu parlamentu priekšsēdētāji Rīgā atzīmē Baltijas ceļa 35.gadadienu
“Ziemeļu un Baltijas valstu parlamentu spīkeri Brīvības pieminekļa Goda telpā, kur nozīmīgos pasākumos pulcējam īpašus viesus, lai paustu vislielāko cieņu, šodien aizpildīja svētku kartīti un īpašā Baltijas ceļa 35.gadadienai veltītā aploksnē to kā sveicienu par kopābūšanu Baltijas ceļā nosūtīja saviem parlamentiem,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa piektdien, 23.augustā, Latvijas Pasta izdotās jaunās aploksnes prezentācijas pasākumā. 
Daiga Mieriņa NB8 spīkeriem Cēsīs: svarīgi turpināt sankcijas pret Krieviju un atbalstīt Ukrainu līdz tās uzvarai
Mūsu reģiona drošībai svarīgi turpināt sankciju spiedienu pret Krieviju, novērst to apiešanu un atbalstīt Ukrainu līdz tās pilnīgai uzvarai, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa ceturtdien, 22.augustā, Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu priekšsēdētāju sanāksmē Cēsīs. NB8 spīkeri šodien sprieda par cīņu ar Krievijas agresiju, tostarp pievēršoties sankciju politikai, cīņai ar hibrīduzbrukumiem, kā arī parlamentu lomai atbalstā Ukrainai. Šī ir pirmā NB8 spīkeru tikšanās, kad visi esam NATO saimē, norādīja D.Mieriņa.
Trešdien, 4.septembrī
08:30  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Ārlietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēde
15:30  Parlamentārā izmeklēšanas komisija par "Rail Baltica" projekta parlamentārās kontroles nodrošināšanu, lai apzinātu projekta īstenošanā pieļautās kļūdas un panāktu, ka tas kļūst par prioritāru valdības jautājumu un lēmumi tiek pieņemti pārskatāmi, laikus un ievērojot Latvijas valsts un visas sabiedrības intereses, ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību un valsts budžetu sēde