Saeimas ziņas

Tautsaimniecības komisija: informācija par valsts aizsardzības objektu būvniecību ir drošības jautājums
Lai samazinātu iespēju brīvi iegūt informāciju par valsts aizsardzībai paredzēto objektu būvniecību, tiem Būvniecības informācijas sistēmā nebūs jāiesniedz objekta vizualizācija. To paredz Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā otrdien, 3.septembrī, konceptuāli atbalstītie grozījumi Būvniecības likumā. Tas ir arī būtisks drošības jautājums, pauda sēdes dalībnieki.
Valsts pārvaldes komisija: vēlētāji būs jāinformē, ja priekšvēlēšanu aģitācijā izmantots mākslīgais intelekts
Priekšvēlēšanu aģitācijā būs jānorāda, ja tās tapšanā izmantots mākslīgais intelekts, paredz Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā otrdien, 3.septembrī, otrajam lasījumam atbalstītie grozījumi Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā. 
Valsts pārvaldes komisija vērtēs priekšlikumus mākslīgā intelekta regulējumam priekšvēlēšanu aģitācijā
Lai rastu atbilstošāko ietvaru mākslīgā intelekta regulējumam priekšvēlēšanu aģitācijā, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija otrdien, 3.septembrī, sāks skatīt otrajam lasījumam iesniegtos priekšlikumus grozījumiem Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā. 
Saeimā piektdien notiks Baltijas ceļa 35.gadadienai veltīta konference
Lai atskatītos uz notikumiem pirms 35 gadiem, kad divi miljoni Baltijas valstu iedzīvotāju sadevās rokās brīvības vārdā, Saeimā piektdien, 6.septembrī, notiks Baltijas ceļa 35.gadadienai veltīta konference “Pievienojies Baltijas ceļam!”. Konferencē Baltijas ceļa rīkotāji, atmodas laika līderi un starptautiskie eksperti spriedīs par Baltijas ceļa mantojumu un tā izaicinājumiem mūsdienās. 
Saeimas nama atjaunošanas metu konkursā uzvar SIA "DR arhitekti" un AS "Palast Architekts" kopdarbs
Piektdien, 30.augustā, svinīgā pasākumā parlamentā izziņoti rezultāti Saeimas nama atjaunošanas metu konkursā, kurā uzvaras laurus ar savu kopdarbu plūca SIA "DR arhitekti" un AS "Palast Architekts".
Saeimas namu izgaismos Ukrainas karoga krāsās
Ukrainas neatkarības dienā, 24.augustā, Saeimas nams tiks izgaismots Ukrainas karoga krāsās, tā paužot mūsu valsts nerimstošu atbalstu Ukrainas brīvībai un godinot ukraiņu tautas varonīgo cīņu pret agresorvalsti Krieviju.
NB8 valstu parlamentu priekšsēdētāji Rīgā atzīmē Baltijas ceļa 35.gadadienu
“Ziemeļu un Baltijas valstu parlamentu spīkeri Brīvības pieminekļa Goda telpā, kur nozīmīgos pasākumos pulcējam īpašus viesus, lai paustu vislielāko cieņu, šodien aizpildīja svētku kartīti un īpašā Baltijas ceļa 35.gadadienai veltītā aploksnē to kā sveicienu par kopābūšanu Baltijas ceļā nosūtīja saviem parlamentiem,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa piektdien, 23.augustā, Latvijas Pasta izdotās jaunās aploksnes prezentācijas pasākumā. 
Daiga Mieriņa NB8 spīkeriem Cēsīs: svarīgi turpināt sankcijas pret Krieviju un atbalstīt Ukrainu līdz tās uzvarai
Mūsu reģiona drošībai svarīgi turpināt sankciju spiedienu pret Krieviju, novērst to apiešanu un atbalstīt Ukrainu līdz tās pilnīgai uzvarai, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa ceturtdien, 22.augustā, Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu priekšsēdētāju sanāksmē Cēsīs. NB8 spīkeri šodien sprieda par cīņu ar Krievijas agresiju, tostarp pievēršoties sankciju politikai, cīņai ar hibrīduzbrukumiem, kā arī parlamentu lomai atbalstā Ukrainai. Šī ir pirmā NB8 spīkeru tikšanās, kad visi esam NATO saimē, norādīja D.Mieriņa.
Andris Kulbergs: lēmums “Rail Baltica” projektā iekļaut “Rīgas cilpu” pieņemts bezatbildīgi
“Valdība Laimdotas Straujumas vadībā par Rīgas dzelzceļa stacijas un Rīgas lidostas atzara iekļaušanu “Rail Baltica” projektā ir lēmusi bezatbildīgi, vien balstoties uz 2015.gada 14.februāra satiksmes ministra Anrija Matīsa iesniegto informatīvo ziņojumu. Tādējādi tika uzņemtas saistības 1,96 miljardu eiro apmērā bez finansējuma, turklāt nevērtējot ne šī trases atzara ieguvumus un izdevumus, ne iespējamos citus variantus, kā arī neņemot vērā nacionālās izpētes procesu,” komisijas sēdē trešdien, 22.augustā, sacīja parlamentārās izmeklēšanas komisijas par “Rail Baltica” projekta īstenošanu vadītājs Andris Kulbergs un uzsvēra, ka šādi nepārdomāti lēmumi valsti padara par ķīlnieku, kā arī rada riskus valsts finansiālajai stabilitātei un saistībām. 
Saeimas priekšsēdētāja: nav lielāka goda, kā ar ikdienas darbu kalpot savai tautai, valstij
“Mēs esam stipri, pateicoties Latvijas cilvēkiem, un nav lielāka goda, kā ar savu sirdsdegsmi, pašaizliedzību un ikdienas darbu kalpot savai tautai, valstij. Katrs cilvēks ir kā zvaigzne mūsu debesīs – spožs un neaizvietojams, un tikai kopā mēs varam veidot to gaismu, kas izgaismo mūsu ceļu. Un, lai gan arī stiprie reizēm nogurst, viņi turpina spīdēt, neizrādot savu vājumu, jo viņu spēks ir tautas mīlestībā,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa trešdien, 21.augustā, Valstiskuma balvas svinīgajā pasniegšanas ceremonijā. Balva šodien pasniegta labdarības organizācijas “Ziedot.lv” vadītājai Rūtai Dimantai. 
Otrdien, 3.septembrī
08:30  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:20  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas rīkotās darba pusdienas par godu Albānijas Republikas prezidenta V.E. Bajram Begaj oficiālajai vizītei Latvijas Republikā
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Uzņēmējdarbības attīstības apakškomisijas sēde
16:30  Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Latvijas Republikā V.E. Gudrun Masloch iepazīšanās vizīte pie Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas