Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju turpmāk vadīs Leila Rasima

(27.09.2023.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju turpmāk vadīs Leila Rasima, trešdien, 27.septembrī, lēma komisijas deputāti. 

“Ir būtiski, lai vadības maiņa neietekmētu komisijas darba kvalitāti, tādēļ turpināsim strādāt pie jau iesāktajiem jautājumiem. Komisijas darba kārtībā noteikti būs sabiedrisko mediju apvienošana. Tāpat jau nākamnedēļ ceram skatīt jautājumu par ētikas pārkāpumu novēršanas un izskatīšanas procedūru bāriņtiesās,” komisijas darba aktualitātes akcentē L.Rasima.

Par komisijas priekšsēdētājas biedru deputāti šodien ievēlēja Augustu Brigmani, savukārt sekretāra amatu pildīs Didzis Šmits.

Komisijas vadība ievēlēta, jo līdzšinējā komisijas priekšsēdētāja Ieva Brante vairs nav 14.Saeimas, bet priekšsēdētājas biedre Ingrīda Circene vairs nav komisijas sastāvā. Savukārt līdzšinējā komisijas sekretāre Leila Rasima kļuvusi par komisijas vadītāju.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas darbības joma ir ne tikai cilvēktiesību situācija valstī, sabiedrības integrācijas procesi, sabiedrisko mediju aktualitātes un reliģisko organizāciju darbība, bet arī dzimumu līdztiesības veicināšana, cilvēktirdzniecības apkarošana un vardarbības novēršana izglītības iestādēs. Komisijas darbā aktīvi piedalās ministriju un citu valsts iestāžu amatpersonas, pašvaldību darbinieki un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.jūlijā
09:00  Eiropas Savienības Austrumu partnerības parlamentāro administrāciju dialogs par pārmaiņu vadību, sarunu vešanu un komunikāciju
15:30  Saeimas sekretāra Edvarda Smiltēna tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt