Saeima amatā apstiprina Fiskālās disciplīnas padomes locekļus

(05.03.2020.)

Saeima ceturtdien, 5.martā, par Fiskālās disciplīnas padomes locekļiem apstiprināja Andreju Jakobsonu un Mārtiņu Āboliņu. 

Pretendenti Fiskālās disciplīnas padomes locekļu amatiem izvirzīti pēc kopīga Latvijas Bankas prezidenta Mārtiņa Kazāka un finanšu ministra Jāņa Reira priekšlikuma, jo līdzšinējiem padomes locekļiem ir beidzies pilnvaru termiņš. 

A.Jakobsons līdz apstiprināšanai jaunajā amatā pasniedza kursu ekonomikā Banku Augstskolā, Rīgas Ekonomikas augstskolā un Rīgas Tehniskās universitātes Rīgas biznesa skolā. Iepriekš bijis finanšu un nodokļu jautājumu eksperts Latvijas Darba devēju konfederācijā, strādājis Centrālajā statistikas pārvaldē. Viņam ir Latvijas Universitātē iegūts bakalaura, bet Indianas Universitātē (ASV) - maģistra grāds ekonomikā. 

M.Āboliņš iepriekš bija akciju sabiedrības “Citadele banka” ekonomists, strādājis Finanšu ministrijā, un viņam ir Latvijas Universitātē iegūts maģistra grāds ekonomikā. 

Fiskālās disciplīnas padome strādā sešu locekļu sastāvā, no kuriem trīs izvirzīti pēc Latvijas Bankas prezidenta un finanšu ministra kopīga priekšlikuma, bet trīs – pēc vismaz desmit Saeimas deputātu priekšlikuma.  

Padomes locekļus amatā apstiprina Saeima uz sešiem gadiem, un viens un tas pats loceklis amatu padomē var ieņemt ne vairāk kā divus pilnvaru termiņus pēc kārtas. 

Fiskālās disciplīnas padome ir neatkarīga koleģiāla institūcija, kas izveidota Fiskālās disciplīnas likuma ievērošanas uzraudzībai. Padome darbu uzsākusi 2014.gada janvārī. 

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde