Saeima skatīs parlamentārās izmeklēšanas komisijas par OIK atbalsta ieviešanas jautājumiem galaziņojumu

(26.02.2020.)

Saeima ceturtdien, 27.februārī, skatīs parlamentārās izmeklēšanas komisijas par obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atbalsta ieviešanas jautājumiem galaziņojumu.

Galīgajā lasījumā deputātiem būs jālemj par grozījumiem Prokuratūras likumā un likumā “Par tiesu varu”, ar kuriem plānots veikt izmaiņas ģenerālprokurora izraudzīšanas un iecelšanas kārtībā.

Otrajā lasījumā Saeima skatīs grozījumus Atkritumu apsaimniekošanas likumā, kuru mērķis ir veicināt konkurenci starp atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniedzējiem.

Tāpat otrajā lasījumā deputāti lems par jauna Nekustamā īpašuma darījumu starpnieku darbības likuma projektu. Ar jauno likumu iecerēts regulēt starpnieku darbības tiesiskos pamatus un nodrošināt šo personu profesionālās darbības uzraudzību.

Otrajā lasījumā paredzēts skatīt arī  jauna likuma projektu par administratīvajiem sodiem par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā.

Konceptuāli deputāti rīt lems par likumprojektu, ar kuru paredzēts pieņemt un apstiprināt līgumu Latvijas sadarbības turpināšanai un padziļināšanai ar Eiropas Kosmosa aģentūru.

Saeima rīt lems arī par parlamenta 2020.gada ziemas sesijas slēgšanu un pavasara sesijas sākšanu. Tāpat sēdes darba kārtībā iekļauts lēmuma projekts par 10 226 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Par bisfenolu A saturoša pārtikas iepakojuma aizliegšanu” turpmāko virzību.

Saeimas 27.februāra sēdes darba kārtībā iekļauti 25 jautājumi, savukārt pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā