Saeima apstiprina jauno Centrālās zemes komisijas sastāvu

(20.02.2020.)

Saeima ceturtdien, 20.februārī, apstiprināja jauno Centrālās zemes komisijas sastāvu un par tās priekšsēdētāju ievēlēja Saeimas deputātu Jāni Vitenbergu.

Centrālās zemes komisijas sastāvā apstiprināts arī Saeimas deputāts Atis Lejiņš. Tāpat komisijas sastāvā apstiprināta Valsts zemes dienesta deleģēta pārstāve Judīte Mierkalne, Zemkopības ministrijas pārstāvis Jānis Eglīts, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvis Armīns Skudra, Ģenerālprokuratūras pārstāve Ramona Bērziņa, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāve Sniedze Sproģe, Rīgas domes deleģēts pārstāvis Edgars Pastors, kā arī Centrālās zemes komisijas deleģēta pārstāve Iveta Freiberga.

Saeimas atbalstītie grozījumi likumā "Par zemes komisijām" paredz, ka Centrālās zemes komisija izbeigs savu darbību 2021.gada 30.jūnijā. “1992.gadā komisija tika izveidota ar mērķi īstenot zemes reformu, taču tās darbība ir ieilgusi, vairums darbu ir paveikti. Līdz komisijas darbības beigām centīsimies strādāt tā, lai kas nepaliktu neizdarīts,” norāda J.Vitenbergs.

Komisija koordinē pilsētu domju un pagastu padomju zemes komisiju darbu, nosaka kadastrālās uzmērīšanas un zemes vērtēšanas darbu izpildes termiņus. Tāpat tā ierosina un kontrolē programmu izstrādāšanu pasākumu izpildei, kas nepieciešami, lai nodrošinātu neapmierinātos zemes pieprasījumus un nepieprasīto zemju turpmāko izmantošanu, kā arī izskata ar zemes lietošanas tiesībām, lietojumu un īpašumu robežām saistītos strīdus, kurus nav izšķīrušas pilsētu un pagastu zemes komisijas. Centrālās zemes komisijas sastāvu apstiprina Saeima.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde