Budžeta komisija vērtēs ierosinājumu pārskatīt Rīgas domes atlaišanas pamatu

(11.02.2020.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien, 12.februārī, vērtēs ierosinājumu pārskatīt Rīgas domes atlaišanas pamatu, kas paredzēts galvaspilsētas pašvaldības atlaišanas likumprojektā, ko Budžeta komisija iepriekš atbalstījusi izskatīšanai galīgajā lasījumā kā steidzamu. 

Atbildīgo komisiju pārskatīt Rīgas domes atlaišanas pamatojumu aicinājis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce. Vēstulē komisijai ministrs lūdz likumprojektā arī noteikt, ka Rīgas dome tiek atlaista, jo tā nav spējīga pieņemt lēmumus. Trīs sēdēs pēc kārtas tajās nav piedalījusies vairāk kā puse no attiecīgās domes deputātu kopskaita, teikts vēstulē komisijai. 

Iepriekš komisijā galīgajam lasījumam atbalstītais likumprojekts noteic, ka Rīgas dome tiek atlaista, lai novērstu situāciju, ka tā pieļauj nelikumīgu rīcību un nepilda Atkritumu apsaimniekošanas likumā, likumā “Par pašvaldībām” un citos normatīvajos aktos noteikto pašvaldības autonomo funkciju – organizēt sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. 

Likumprojekts paredz pēc Rīgas domes atlaišanas pilsētas pašvaldībā iecelt pagaidu administrāciju, kā arī noteikt jaunu Rīgas domes vēlēšanu sarīkošanu. 

Rīgas domes atlaišanas likumprojektu Saeimas sēdē galīgajā lasījumā plānots skatīt ceturtdien, 13.februārī. 

Budžeta komisijas sēde trešdien, 12.februārī, notiks komisijas sēžu zālē – 207.telpā Jēkaba ielā 6/8, un tā sāksies pulksten 10.00.

 

Saeimas Preses dienests

 

Pirmdien, 22.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
13:50  Saeimas Prezidija sēde