Saeimā diskutēs par Valsts padomes lomu likumdošanā

(06.02.2020.)

Saeimā piektdien, 7.februārī, norisināsies diskusija “Valsts padomes loma likumdošanā,” kuras mērķis ir viedokļu apmaiņa par ideju Latvijā izveidot neatkarīgu Valsts padomi un tās iespējamo devumu likumdošanas kvalitātes celšanā. Klātesošie arī diskutēs, vai un kāpēc būtu nepieciešams šāds institūts un kā tas iekļausies Latvijas konstitucionālajā sistēmā.

Diskusiju atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, savukārt uzrunu “Valsts padome Latvijas valsts ilgtspējai” teiks Valsts prezidents Egils Levits.

Par Valsts padomi Latvijas konstitucionālajā iekārtā runās Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele. Tāpat diskusijas dalībniekus uzrunās Francijas Valsts padomes Finanšu departamenta prezidents Žans Gereminks (Jean Gaeremynck).

Satversmes tiesas tiesnesis Gunārs Kusiņš runās par izpētes nozīmi normatīvo aktu sagatavošanā, savukārt Satversmes tiesas priekšsēdētājas vietniece Sanita Osipova – par demokrātiju un varas dalīšanu mūsdienu Eiropā.

Pēc uzrunām ievadvārdus diskusijai teiks Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, savukārt pasākumu moderēs Irēna Kucina, Valsts prezidenta padomnieku biroja vadītāja, padomniece tiesiskuma un Eiropas Savienības tiesību politikas jautājumos.

Diskusiju rīko Saeima, Latvijas Valsts prezidenta kanceleja un Satversmes tiesa, un tā notiks piektdien, 7.februārī, pulksten 10.00 Saeimas Baltiešu zālē, Rīgā, Jēkaba ielā 6/8. Diskusijai varēs sekot arī tiešsaistē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

Programma

Mediju ievērībai:
Mediju pārstāvjus, kuriem nav pastāvīgās akreditācijas darbam Saeimā, pasākuma atspoguļošanai lūdzam pieteikties, rakstot e-pastu prese@saeima.lv vai zvanot uz tālruni 67087244.

Saeimas Preses dienests

 

Pirmdien, 1.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde