Saeimas ziņas

Saeima lems par iespēju dzīvokļu īpašniekiem mājai būtiskus jautājumus izlemt arī tad, ja daļa iedzīvotāju neiesaistās šo jautājumu risināšanā
Saeima ceturtdien, 23.maijā, galīgajā lasījumā lems par likuma grozījumiem, kas dos iespēju dzīvokļu īpašniekiem par mājai būtiskiem jautājumiem lemt arī tad, ja daļa iedzīvotāju neiesaistās šo jautājumu risināšanā. Šos un citus jautājumus deputāti skatīs 16.maija sēdes turpinājumā, jo pagājušajā nedēļā Saeimas sēdē tika izsludināts pārtraukums.
Z.Kalniņa-Lukaševica Lielvārdē: Vācijas ieguldījums Baltijas reģiona drošības stiprināšanā  ir neatsverams
Saeimas priekšsēdētājas biedre, deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Vācijas parlamentu vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica ar Vācijas Bundestāga deputātiem trešdien, 22.maijā, apmeklēja Latvijas armijas militāro bāzi “Lielvārde”. Bundestāga Baltijas-Vācijas sadraudzības grupas oficiālā vizīte ir pirmā pēdējo piecu gadu laikā un notiek pēc Z.Kalniņas-Lukaševicas uzaicinājuma. Tās mērķis ir veicināt sadarbību ekonomikas, drošības un kultūras jomās.
Žurnālistikas studenti Saeimas namā iepazīs reportiera darbu
Ceturtdien, 23.maijā Saeimas namā viesosies Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes komunikācijas zinātnes studenti, lai, praktiski darbojoties, apgūtu reportiera amata prasmes un iepazītu šī darba specifiku parlamentā. 
Noteiks kriptoaktīvu tirgus darbību Latvijā
Lai Latvijā noteiktu kriptoaktīvu tirgus darbību, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien, 22.maijā, konceptuāli atbalstīja Kriptoaktīvu pakalpojumu likuma projektu, kā arī saistītus grozījumus vēl septiņos likumos.   
Latgales apakškomisija Ludzā kopā ar pašvaldību, izglītības iestādēm un uzņēmējiem spriedīs par darbaspēku un izglītību Latgalē
Lai spriestu par darbaspēku un izglītību Latgalē, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas deputāti piektdien, 24.maijā, izbraukuma sēdē Ludzā tiksies ar uzņēmējiem, pašvaldības un izglītības iestāžu pārstāvjiem. 
Baku noausts unikāls paklājs Akuratera muzejam
Klātesot Latvijas parlamenta delegācijai, Baku paklāju muzejā Azerbaidžānā no stellēm svinīgi nogriezts īpašs paklājs, kas tapis muzeja meistardarbnīcā. Šis darbs ir kopija unikālam paklājam, kas starpkaru periodā rotāja latviešu literāta Jāņa Akuratera kabinetu.
Tautsaimniecības komisija: veikalu plauktos jāpalielina vietējo pārtikas preču īpatsvars
"Pārtikas tirgus pētījumā Konkurences padome secina, ka pārtikas preču cenas  mazumtirdzniecības tīklos mēdz būtiski atšķirties, kas liecina par konkurenci šajā tirgū un pircēja izvēles iespējām. Vienlaikus atsevišķu  mazumtirgotāju sadarbībā ar piegādātājiem konstatētas nepilnības, ekspluatējoša prakse. Tāpat Konkurences  padome pauž bažas, ka veikalu plauktos ārvalstu preces dominē pār vietējiem ražojumiem, turklāt aptuveni 30 procenti mazumtirgotāju piemērojuši lielāku uzcenojumu Latvijas ražotāju produkcijai, salīdzinot ar importēto,” informē Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.
Uzņēmējdarbības attīstības apakškomisija spriež par diasporas ieguldījumu Latvijas ekonomikas izaugsmei
“Lai veicinātu ārzemēs mītošo tautiešu interesi ieguldīt Latvijas uzņēmumos un stimulētu kapitāla reemigrāciju, jābūt viegli saprotamiem un drošiem kapitāla piesaistes veidiem,” otrdien, 21.maijā, uzsvēra Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas Uzņēmējdarbības attīstības apakškomisijas priekšsēdētājs Ervins Labanovskis. Apakškomisija sēdē sprieda par diasporas iespējām investēt savu uzkrāto kapitālu Latvijas uzņēmumos.
Daiga Mieriņa Azerbaidžānā: saskatām labas iespējas ciešākai sadarbībai ekonomikā
Azerbaidžāna Latvijai ir nozīmīga partnervalsts Dienvidkaukāzā, un mūs vieno veiksmīgs politiskais dialogs, taču tas pagaidām neatspoguļojas savstarpējās tirdzniecības apjomā. Mēs saskatām labas iespējas paplašināt ekonomisko sadarbību, kā arī attīstīt kontaktus starp pašvaldībām un sadarbību starp augstskolām. To pauda Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa pirmdien, 20.maijā, Baku tiekoties ar Azerbaidžānas Valsts prezidentu Ilhamu Alijevu (Ilham Aliyev)  un parlamenta (Milli Medžlisa) priekšsēdētāju Sahibu Gafarovu (Sahiba Gafarova).
Muzeju nakts Saeimā norit Latvijas dalības ES un NATO divdesmitgades zīmē
Atzīmējot Latvijas divdesmitgadi Eiropas Savienībā un NATO, Muzeju naktī sestdien, 18.maijā, Saeimas nams vēra savas durvis vairāk nekā 1500 apmeklētājiem. Parlamenta viesi izzināja Latvijas ceļu uz dalību Ziemeļatlantijas aliansē un noskaidroja priekšrocības, kuras ikdienā baudām kā Eiropas Savienības pilsoņi.
Ceturtdien, 23.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 16.maija kārtējā sēdes turpinājums
09:30  Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes komunikācijas zinātnes studiju kursa studentu vizīte Saeimā
10:30  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde (turpinājums)
12:35  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas - Lukaševicas un Deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Vācijas parlamentu tikšanās ar Vācijas Bundestāga Vācijas-Baltijas parlamentu sadarbības grupas deputātiem
17:00  2024.gada 23.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem