Publisko izdevumu komisija aicinās KNAB un IUB izvērtēt, vai reklāmas kampaņā par administratīvi teritoriālo reformu nav saskatāmi pārkāpumi

(06.11.2019.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti trešdien, 6.novembrī, lēma nosūtīt vēstuli Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) un Iepirkumu uzraudzības birojam (IUB), aicinot izvērtēt, vai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas reklāmas kampaņā par administratīvi teritoriālo reformu nav saskatāmi pārkāpumi.

Lēmums pieņemts, iepazīstoties ar ministrijas skaidrojumu par valsts budžeta līdzekļu ieguldīšanu plašajā reklāmas kampaņā un ņemot vērā komisijas priekšsēdētāja Kaspara Ģirģena iepriekš paustās bažas par ministrijas izvēlēto reklāmas risinājumu - tajās redzams un dzirdams ir pats ministrs J.Pūce.

“Izvēlētais risinājums ir pietiekams pamats izvērtēt īstenotās kampaņas atbilstību mērķiem un valsts uzticēto līdzekļu izmantošanas pamatotību, jo tās vairāk rada priekšstatu par viena politiķa priekšvēlēšanu laikam līdzīgu kampaņu sabiedrībai tik svarīgā jautājumā kā administratīvi teritoriālā reforma,” iepriekš akcentējis K.Ģirģens.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt