Ināra Mūrniece Ukrainas parlamenta priekšsēdētājam: nosodījums Krievijas militārajai agresijai Ukrainā nedrīkst pazust no starptautiskās dienaskārtības

(25.10.2019.)

“Latvijas sabiedrībā ir dziļa solidaritāte ar Ukrainu. Atbalstām Ukrainas suverenitāti un teritoriālo nedalāmību. Mums ir jāvairo domubiedru loks, kam svarīga drošība Ukrainā un Eiropā kopumā. Ukrainas drošība ir arī Latvijas drošība,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, piektdien, 25.oktobrī, Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētājiem tiekoties ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju Dmitro Razumkovu (Dmytro Razumkov).

Saeimas priekšsēdētāja atgādināja, ka Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) oktobra sesijas laikā Latvijas delegācija, solidarizējoties ar Ukrainas delegāciju, boikotēja organizācijas plenārsēdes un tās 70.jubilejai veltītos svinīgos pasākumus.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka līdzīgi domājošām valstīm – “Baltija+ grupa” – ir saskaņoti un mērķtiecīgi jāstrādā EPPA, lai no starptautiskās darba kārtības nepazūd nosodījums Krievijas militārajai agresijai Ukrainā un Gruzijā. Nākamā “Baltija+ grupa” valstu EPPA delegāciju tikšanās plānota 5.novembrī Kijevā.

Tikšanās laikā Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs D.Razumkovs Baltijas valstu spīkeriem stāstīja par pašreizējo drošības situāciju Ukrainas austrumu reģionā un Ukrainas parlamenta darbu, īstenojot virkni reformu.

Saeimas priekšsēdētāja līdz 25.oktobrim uzturas Strasbūrā, Francijā, kur piedalās Eiropas Padomes dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711478936758
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī