Saeima sāks darbu pie valsts budžeta projekta

(16.10.2019.)

Saeima ceturtdien, 17.oktobrī, lems par gadskārtējā valsts budžeta projekta nodošanu izskatīšanai parlamenta komisijās. Valsts budžeta projekta paketē iekļauts likumprojekts “Par valsts budžetu 2020.gadam”, kā arī likumprojekts “Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2020., 2021. un 2022.gadam” un grozījumi 26 likumos.

Tāpat izskatīšanai komisijās plānots nodot vairākus likumprojektus tiesībaizsardzības iestāžu darba efektivizēšanai un izmeklēšanas procesa paātrināšanai, kā arī likuma grozījumus, kas paredz noteikt, ka nodokļu maksātāji, sākot ar nākamā gada 1.janvāri,  iesniegumus Valsts ieņēmumu dienestam iesniegs tikai elektroniski, izmantojot Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS).

Savukārt trešajā lasījumā rīt deputāti lems par likumprojektu, kas paredz, ka jaundzimušajiem no 2020.gada 1.janvāra vairs netiks piešķirts nepilsoņa statuss.

Galīgajā lasījumā deputāti izskatīs arī par steidzamiem atzītos grozījumus Enerģētikas likumā, kuru mērķis ir novērst šķēršļus reģionālā dabasgāzes tirgus izveidei un nodrošināt, ka vienotā Somijas, Igaunijas un Latvijas ieejas-izejas tarifu sistēma sāk funkcionēt no 2020.gada 1.janvāra.

Otrajā lasījumā deputātiem rīt būs jālemj par grozījumiem likumā “Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem”, kas paredz pašvaldībām noteikt liegumu dibināt un izdot masu informācijas līdzekļus.

Saeima otrajā lasījumā spriedīs arī par grozījumiem Valsts civildienesta likumā, kas nosaka atvieglotu kārtību, kādā ikviens diasporas pārstāvis atbilstoši savām spējām, izglītībai un kvalifikācijai var kļūt par civildienesta ierēdni Latvijā.

Tāpat deputāti skatīs vairākus likumprojektus, ar kuriem administratīvās atbildības reformas ietvaros attiecīgo nozaru likumos paredzēts noteikt administratīvos pārkāpumus, par tiem piemērojamos sodus un amatpersonu kompetenci pārkāpumu procesā.

Saeimas 17.oktobra sēdes darba kārtībā ir 73 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā