Pieprasījumu komisijas priekšsēdētāja - Linda Liepiņa

(21.11.2018.)

Saeimas Pieprasījumu komisiju vadīs Linda Liepiņa, trešdien, 21.novembrī, komisijas pirmajā sēdē nolēma komisijas locekļi.

L.Liepiņa Saeimā ievēlēta pirmo reizi un pārstāv partiju “KPV LV”. Iepriekš darbojusies uzņēmējdarbībā.

Komisijas priekšsēdētājas biedra amatā ievēlēts Mārtiņš Staķis (AP!), bet sekretāra – Gundars Daudze (ZZS).

Komisijā strādās arī deputāti Jānis Ādamsons (SASKAŅA), Uldis Budriķis (JK), Inga Goldberga (SASKAŅA), Rihards Kols (NA), Edgars Kucins (SASKAŅA), Ralfs Nemiro (KPV LV), Juris Pūce (AP!), Ivars Puga (KPV LV), Jānis Reirs (JV), Inguna Rībena (NA), Sandis Riekstiņš (JK) un Jānis Urbanovičs (SASKAŅA). Komisiju sastāvs noteikts ar Saeimas 20.novembra ārkārtas sēdes lēmumu.

Pieprasījumu komisijas pamatuzdevums ir Saeimas deputātu pieprasījumu izskatīšana, kas adresēti valdības locekļiem. Izskatot konkrēto pieprasījumu, uz komisijas sēdi tiek aicināts Ministru prezidents vai attiecīgais ministrs.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli parlamentā darbojas 16 komisijas.

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli komisijas pirmo sēdi sasauc un līdz komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai vada Saeimas sekretārs. Turpmākās sēdes sasauc un vada komisijas priekšsēdētājs.

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā