Ināra Mūrniece Kijevā tiksies ar Ukrainas augstākajām amatpersonām

(14.05.2018.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece no 15. līdz 18.maijam oficiālā vizītē apmeklēs Ukrainu, kur tiksies ar valsts augstākajām amatpersonām. Vizītes mērķis ir apliecināt atbalstu Ukrainas eirointegrācijas un reformu kursam, kā arī apspriest divpusējo sadarbību. Vizīte būs arī Latvijas kārtējais apliecinājums Ukrainas teritoriālajai nedalāmībai un suverenitātei.

I.Mūrniece tiksies ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju Andriju Parubiju (Andriy Parubiy), prezidentu Petro Porošenko (Petro Poroshenko), premjerministru Volodimiru Groismanu (Volodymyr Groysman), kā arī ārlietu ministru Pavlo Kļimkinu (Pavlo Klimkin).

Plānota arī I.Mūrnieces tikšanās ar Ukrainas parlamenta deputātiem, Krimas tatāru pārstāvjiem, lai apspriestu cilvēktiesību pārkāpumus, kas saistīti ar Krievijas īstenoto Krimas aneksiju.

Saeimas priekšsēdētāja tiksies ar latviešu diasporas pārstāvjiem, kā arī ekspertiem no Latvijas, kuri Ukrainā strādā starptautiskajās organizācijās un projektos.

I.Mūrnieci vizītē pavadīs Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Ukrainu vadītājs Ainārs Mežulis, kā arī grupas deputāti Aleksejs Loskutovs un Edvīns Šnore.

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā