Saeimas namā 9.maijā notiks Eiropas dienai veltīts pasākums

(08.05.2018.)

9.maijā Saeimas namā norisināsies Eiropas dienai veltīts pasākums, kurā ar dažādām jauniešiem paredzētām aktivitātēm tiks atzīmēta Eiropas Savienības (ES) dzimšanas diena.

Plānots, ka pasākumu pulksten 12.00 atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne. Pasākumā aicināti piedalīties Prezidija locekļi, Eiropas lietu komisijas deputāti, parlamenta deputāti, 8.Jauniešu Saeimas deputāti, kā arī skolēni no Siguldas Valsts ģimnāzijas, Friča Brīvzemnieka pamatskolas un Rīgas 66.speciālās vidusskolas.

Eiropas dienai veltītajā pasākumā plānotas vairākas ar Saeimu un ES saistītas radošas aktivitātes, kurās skolēniem kopā ar Eiropas lietu komisijas deputātiem būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas, gan atpazīstot ES valstu simbolus, karogus un populārus apskates objektus, gan atbildot uz viktorīnas jautājumiem. Apmeklētājiem paredzēta iespēja arī nofotografēties šim notikumam izveidotā fotostūrītī.

Eiropas dienas aktivitātes Saeimā iekļautas kopīgajā ES Atvērto durvju dienas programmā. 2018.gads ir Eiropas Kultūras mantojuma gads, tāpēc 9.maijā parlaments vērs durvis, Eiropas dienas pasākuma dalībniekiem ļaujot apskatīt arī Saeimas interjeru.

Tāpat, atzīmējot Eiropas dienu, Saeimas deputāti akcijas „Atpakaļ uz skolu” ietvaros tradicionāli apmeklē skolas visā Latvijā un to audzēkņiem stāsta par darbu Saeimā un ES.

Eiropas dienu jeb ES dzimšanas dienu ar dažādiem pasākumiem 9.maijā atzīmē visā Eiropā, godinot Francijas ārlietu ministra Robēra Šūmana 1950.gadā izteikto ierosinājumu par Ogļu un tēraudu kopienas izveidi, kas ir ES priekštece.

Mediju ievērībai:
Mediju pārstāvjus, kuriem nav pastāvīgās akreditācijas darbam Saeimā, pasākuma atspoguļošanai lūdzam pieteikties, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv vai zvanot uz tālruni 67087244.

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā