Saeima galīgajā lasījumā lems par jaunu konsulārās palīdzības un konsulāro pakalpojumu regulējumu

(02.05.2018.)

Saeima ceturtdien, 3.maijā, galīgajā lasījumā lems par jauna likuma projektu, kas paredz personām, kuras atrodas ārpus Latvijas, nodrošināt konsulāro palīdzību un Latvijas iestāžu sniegto pakalpojumu pieejamību Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs atbilstoši aktuālajām prasībām. 

Tāpat galīgajā lasījumā rīt plānots skatīt grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā. Tie paredz, ka bērnu aprūpes iestādē vai audžuģimenē esošie bērni, sasniedzot 12 gadu vecumu, varēs doties apmaiņas programmā jeb uz laiku būt citas personas aprūpē ārvalstīs. 

Vēl galīgajā lasījumā deputāti skatīs grozījumus Elektronisko sakaru likumā, lai noteiktu, ka elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējiem informācija par saviem klientiem būs jāsniedz arī Patērētāju tiesību aizsardzības centram un Centrālās statistikas pārvaldei. 

Galīgajā lasījumā Saeima lems arī par jauno Apdrošināšanas līguma likumu un grozījumiem Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas likumā, lai, pārņemot šobrīd spēkā esošā regulējuma aktuālās normas, nodrošinātu to vienkāršu un pareizu piemērošanu praksē un papildinātu ar jaunām tiesību normām, tostarp no Eiropas apdrošināšanas līgumu tiesību principiem, kā arī direktīvām par uzņēmējdarbību apdrošināšanas un pārapdrošināšanas jomā un par apdrošināšanas izplatīšanu. 

Otrajā lasījumā rītdienas Saeimas sēdē plānots skatīt likuma grozījumus, ar kuriem paredzēts pilnveidot tiesisko regulējumu reglamentēto profesiju un profesionālās kvalifikācijas atzīšanas jomā, lai to saskaņotu ar prasībām būvniecībā, ārstniecībā, atbilstības novērtēšanā un rūpnieciskā īpašuma aizsardzībā, kā arī Eiropas Savienības tiesību aktiem. 

Tāpat otrajā lasījumā paredzēts vērtēt likumprojektu, kas nepieciešams, lai par darbu varētu samaksāt tiem pašvaldību vēlēšanu komisiju darbiniekiem, kuri pilda iecirkņu komisiju locekļu funkcijas. 

Rīt plānots lemt arī par lēmuma projektu par kolektīvā iesnieguma par pašreizējā skolas gaitu uzsākšanas vecuma saglabāšanu turpmāko virzību, kā arī par to, vai izskatīšanai Saeimas komisijās nodot rosinātos grozījumus likumā, kas paredz iespēju otrā līmeņa pensiju uzkrājumu pievienot pārdzīvojušā laulātā fondētās pensijas kapitālam. 

Budžeta komisija lūgusi rītdienas sēdes darba kārtībā iekļaut grozījumus iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumā, lai par diviem gadiem varētu pagarināt termiņu, kādā nepiemēro iedzīvotāju ienākuma nodokli pie pilnīgas vai daļējas parāda atlaišanas. 

Saeimas 3.maija sēdes darba kārtībā ir 13 jautājumi.

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā