O.Ē.Kalniņš un L.Čigāne Londonā ar Lielbritānijas parlamentāriešiem pārrunās ciešākas sadarbības iespējas

(29.01.2018.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš un Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja, deputātu grupas sadarbībai ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes parlamentu vadītāja Lolita Čigāne no 30.janvāra līdz 1.februārim uzturēsies vizītē Londonā, kur piedalīsies Latvijas, Igaunijas un Lietuvas simtgadei veltītajos svinīgajos pasākumos un tiksies ar Lielbritānijas parlamentāriešiem, lai pārrunātu Baltijas valstu un Lielbritānijas ciešākas sadarbības iespējas.

Vizītē plānots pārspriest Baltijas valstu un Lielbritānijas sadarbības aktualitātes, ārpolitiskos un drošības politikas jautājumus. Tāpat paredzēts pārrunāt jautājumu par Lielbritānijas izstāšanās sarunām no Eiropas Savienības.

O.Ē.Kalniņš un L.Čigāne Londonā tiksies ar Apvienotās Karalistes Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Tomu Tūdžendatu (Tom Tugendhat) un komisijas locekļiem, Aizsardzības komisijas priekšsēdētāju Džūlianu Levisu (Julian Lewis), kā arī Apvienotās Karalistes parlamenta Izstāšanās no Eiropas Savienības komisijas priekšsēdētāju Hilariju Benu (Hilary Benn).

Tāpat paredzēts, ka deputāti no Latvijas tiksies ar Lielbritānijas parlamenta Izlūkošanas un drošības komisijas priekšsēdētāju Dominiku Grīvu (Dominic Grieve) un komisijas locekli Ričardu Benjonu (Richard Benyon), kurš vada NATO Parlamentārās asamblejas Apvienotās Karalistes delegāciju.

O.Ē.Kalniņš un L.Čigāne piedalīsies arī Baltijas valstu un Apvienotās Karalistes parlamentāriešu diskusijā, kā arī tiksies ar Lielbritānijas domnīcu pārstāvjiem.

Vizītes ietvaros paredzēti arī svinīgie pasākumi par godu Latvijas, Igaunijas un Lietuvas valstu simtgadei, tostarp tikšanās ar Apvienotās Karalistes Ārlietu ministrijas Eiropas un Ameriku valsts ministru Alanu Dankanu (Alan Duncan).

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā