Deputāti Tbilisi diskutēs par Austrumu partnerības politikas virzību

(01.12.2017.)

Lai izvērtētu piektā Austrumu partnerības samita rezultātus, Saeimas Eiropas lietu priekšsēdētāja Lolita Čigāne, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš un Ārlietu komisijas loceklis Artis Rasmanis dosies uz Gruzijas galvaspilsētu Tbilisi, kur tiksies ar Austrumu partnerības valstu pārstāvjiem.

Saeima sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Gruzijā svētdien, 3.decembrī, Tbilisi rīko Austrumu partnerības samita izvērtēšanas sanāksmi. Tajā par novembra beigās Briselē aizvadītā samita rezultātiem, kā arī nākotnes perspektīvām plānots diskutēt kopā ar Baltijas un visu Austrumu partnerības valstu – Armēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Gruzijas, Moldovas un Ukrainas – pārstāvjiem.

Tradīcija Austrumu partnerības samita rezultātus izvērtēt parlamentārā līmenī iedibināta Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē laikā pēc Saeimas iniciatīvas. 

Savukārt pirmdien, 4.decembrī, deputāti piedalīsies Gruzijas Valsts prezidenta kancelejas rīkotajās stratēģiskajās diskusijās, kurās galveno uzmanību plānots veltīt drošības un aizsardzības jautājumiem.

Pirmdien un otrdien, 4. un 5.decembrī, paredzēta deputātu dalība Gruzijas parlamenta organizētajā konferencē „Eiropas Savienība un partneri - daudzveidība stiprākai vienotībai”. L.Čigāne klātesošos uzrunās sesijā par izaicinājumiem, kas saistīti ar Eiropas Savienības virzītās likumdošanas ieviešanu dalībvalstu likumos. Savukārt O.Ē.Kalniņš uzstāsies sesijā par Eiropas Savienības nākotni.

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā