Ināra Mūrniece ar NB8 spīkeriem kopīgā vizītē apmeklēs Gruziju

(17.03.2017.)

Lai apliecinātu nemainīgo solidaritāti Gruzijai, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece no 19. līdz 23.martam kopā ar Ziemeļu un Baltijas valstu sadarbības formāta NB8 parlamentu spīkeriem kopīgā vizītē uzturēsies Gruzijā. Vizīte organizēta pēc Latvijas parlamenta priekšsēdētājas ierosinājuma.

Tbilisi I.Mūrniecei kopā ar pārējiem NB8 valstu spīkeriem plānotas tikšanās ar Gruzijas augstākajām amatpersonām – Valsts prezidentu Giorgi Margvelašvili (Giorgi Margvelashvili), parlamenta priekšsēdētāju Irakli Kobahidzi (Irakli Kobakhidze) un Ministru prezidentu Giorgi Kvirikašvili (Giorgi Kvirikashvili).

Tbilisi NB8 spīkeri apmeklēs Eiropas Savienības novērošanas misijas Gruzijā (EUMM) biroju, kur tiksies arī ar novērotājiem no Latvijas. Tāpat NB8 parlamentārieši kopā ar Gruzijas amatpersonām apmeklēs Khurvaleti administratīvo robežlīniju.

Vizītē NB8 valstu parlamentu priekšsēdētājiem paredzētas tikšanās arī ar Gruzijas vicespīkeri Tamāru Čugošvili (Tamar Chugoshvili), Gruzijas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Sofio Kacarava (Sofio Katsarava), Gruzijas parlamenta Ārlietu komisijas un Eiropas integrācijas komisijas deputātiem, Gruzijas parlamenta frakciju pārstāvjiem, kā arī ar Gruzijas valsts ministru Eiropas un Eiroatlantiskās integrācijas jautājumos Viktoru Dolidzi (Victor Dolidze) un Gruzijas nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. NB8 valstu parlamentu priekšsēdētājiem plānota tikšanās ar Viņa Eminenci Gruzijas pareizticīgās baznīcas patriarhu Iliju II.

Paredzēts, ka NB8 parlamentārieši pēc Gruzijas ekonomikas un ilgtspējīgās attīstības ministra Giorgi Gaharija (Giorgi Gakharia) un Gruzijas parlamenta komisiju priekšsēdētāju aicinājuma apmeklēs Gruzijas inovāciju un tehnoloģiju aģentūru.

Vizītes ietvaros paredzēta NB8 parlamentu priekšsēdētāju kopīga preses konference.

NB8 formāts apvieno piecas Ziemeļvalstis - Dāniju, Islandi, Norvēģiju, Somiju un Zviedriju - un trīs Baltijas valstis - Latviju, Lietuvu un Igauniju -, un tajā aktīva sadarbība notiek kopš 90.gadu sākuma. NB8 ietvaros notiek regulāras premjeru, parlamentāriešu, ministru un citu amatpersonu tikšanās. NB8 valstis, balstoties uz kopīgām vērtībām un kopīgu darba kārtību, veido dialogu ar partnervalstīm.


Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā