Deputāti ceturtdien sanāks uz rudens sesijas noslēguma sēdi

(21.12.2016.)

Deputāti ceturtdien, 22.decembrī, sanāks uz noslēguma sēdi šī gada rudens sesijā. 22.decembra Saeimas sēdes darba kārtībā ir 38 jautājumi.

Saeima galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Maksātnespējas likumā, kas paredz noteikt stingrāku maksātnespējas administratoru darba uzraudzību, kā arī ieviest brīvā tirgus principu tiesiskās aizsardzības procesā. Deputāti trešajā lasījumā lems par grozījumiem likumā, ar kuriem plānots precizēt tiesiskās attiecības diplomātiskajā un konsulārajā dienestā. Tāpat Saeima galīgajā lasījumā skatīs izmaiņas nodokļu un nodevu likumā, lai par sociālo pakalpojumu sniedzēja reģistrācijas apliecības izsniegšanu nebūtu jāmaksā valsts nodeva.

Parlaments galīgajā lasījumā kā steidzamus skatīs grozījumus likumā “Par nekustamā īpašuma nodokli”, kas paredz nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas pienākumu par nedzīvojamu ēku vai inženiertehnisku būvi, kas uzcelta uz apbūves tiesības pamata, noteikt apbūves tiesīgajam.

Rītdienas sēdes darba kārtība otrajā lasījumā ir grozījumi Valsts kontroles likumā, kas cita starpā paredz Valsts kontrolei tiesības sākt zaudējumu piedziņas procesu pret vainīgajām amatpersonām, ja revīzijās konstatēta pretlikumīga rīcība un valstij radīti zaudējumi.

Deputāti rīt pirmajā lasījumā skatīs likumprojektu, kas paredz piešķirt īpašu statusu 1991.gada barikāžu dalībniekiem. Šī būs alternatīva Saeimā iepriekš iesniegtam likumprojektam, kas līdztekus paredzēja arī valsts finansētus atbalsta pasākumus barikāžu dalībniekiem.

Ceturtdien deputātiem būs jāizskata arī vairāki lēmuma projekti. To vidū ir lēmumprojekts par termiņa pagarināšanu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru dalībai NATO vadītajā operācijā Afganistānā. Saeimai būs jālemj par ģenerālleitnanta Raimonda Graubes atbrīvošanu no NBS komandiera amata, kā arī par ģenerālmajora Leonīda Kalniņa apstiprināšanu NBS komandiera amatā. Deputāti arī skatīs lēmuma projektus par neuzticības izteikšanu labklājības ministram Jānim Reiram un finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai. Tāpat darba kārtībā ir lēmuma projekts par kolektīvā iesnieguma “Pensija bez nodokļa” turpmāko virzību.

Rītdienas parlamenta sēdes darba kārtībā ir 10 deputātu pieprasījums izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim par mērķdotācijas sadalījumu.

22.decembra sēdē parlaments lems par vairāku likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir Krimināllikuma izmaiņas, kas paredz pilnveidot tiesisko regulējumu vardarbības novēršanai. Komisijām plānots nodot grozījumus Veterinārmedicīnas likumā, lai pilnveidotu nozares regulējumu un samazinātu administratīvo slogu, kā arī likumprojektu saistībā kritēriju noteikšanu, kad tiek pieņemts lēmums par valsts budžeta finansējuma apturēšanu politiskajām partijām.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta ministru atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 21.jūlijā